Chovanecz Kata álhíreket terjeszt a Kárász utca karbantartásáról

A fideszes képviselő azt szeretné, ha neki lennénk hálásak a városi fejlesztésekért, amiket sikertelenül próbált megakadályozni.
Garai Szakács László

2023. március 12. 16:24

Chovanecz Kata álhíreket terjeszt a
Kárász utca karbantartásáról

Szegeden hosszú évek óta sikeresen működik egy sajátos munkamegosztás a Fidesz és a városvezetés között, ami így foglalható össze:

 

az önkormányzat folyamatosan dolgozik a város fejlesztésén, az ügyeletes fideszes politikus pedig közben hisztérikusan szidalmaz mindent és mindenkit. Amikor pedig elkészül egy újabb felújítás, a szegediek örülnek, a fideszesek meg csöndben duzzognak.

 

Az ügyeletes fideszes az utóbbi időben Chovanecz Kata volt, és el kell ismerni, mindent beleadott:

 

  • Elérte, hogy a Kúria megsemmisítse a szegedi bérlakásokban élő családok lakbérkedvezményét. Szerencsére az önkormányzat észnél volt és támogatás formájában kárpótolja a lakókat azért a kárért, amit Chovanecz Kata mesterkedése okozott nekik.

 

  • Teljesen megalapozatlan álhíreket terjeszt arról, hogy a műemléki védelem alatt álló Gogol utcai Zákány-házat le fogják bontani. Ez persze nem igaz, a képviselő vagy hazudott, vagy szokás szerint nem tudta értelmezni a neki küldött közgyűlési dokumentumokat.

 

Szóval a képviselőtől nem áll távol az öncélú botránykeltés, megbízható információforrásnak pedig koránt sem nevezhető. Általában azzal az egyszerű képlettel dolgozik, hogy ha Szegeden csak rossz dolgok történnek, azért csak az önkormányzat felelős. Azt se felejtsük el, hogy Chovanecz Kata annak a pártnak a tagja, amelyik már több mint 10 milliárd forintot vesz el évente a várostól, és ez ellen neki, szegedi képviselő létére, egy szava sincs.

 

Ezek után az azért elég arcátlan, amikor lefotózza az önkormányzat megbízásából, önkormányzati forrásból végzett felújítási munkákat, és kiteszi a Facebook-oldalára a következő szöveggel:

 

„A gazdátlan belváros életében változás következett be. A térburkolatot már cseréljük a Kölcsey utcán, és hamarosan következik a Kárász utcai padok újrafestése is.”

 

 

  • Először is, jó reggelt kedves Kata, megint nem figyelt oda! A Kárász utca tavaly napvitorlákat kapott, a padok cseréjét már a nyáron megkezdték az egyik önkormányzati cég munkatársai, most pedig a sérült burkolati elemek cseréje zajlik. A Kárász utca sosem volt gazdátlan.
  • Másodszor, ez a királyi többes, amit Chovanecz Kata a bejegyzésben használ, olyan érzést kelt, mintha a felújításhoz aktívan köze lett volna. Pedig valójában ehhez a munkához ő és a pártja nem járult hozzá semmilyen formában, sőt még akadályozták is: nem szavazták meg azt a városi költségvetést, ami ezt lehetővé tette. Nem álltak ki a városért, amikor a kormány újabb és újabb milliárdokat vett el tőlünk. Sőt csak azon igyekeztek végig, hogy lejárassák Szegedet és akadályozzák az önkormányzat munkáját.

 

De ha a képviselő mindenáron magának akarja a dicsőséget ezért a munkáért, ám legyen! Ezentúl, amikor a Kárász utca szépen rendbe tett burkolatán sétálunk a napvitorlák alatt, vagy leülünk egy újjávarázsolt padra, jusson eszünkbe mindig Chovanecz Kata, meg a Fidesz! És csendben adjunk hálát érte, hogy ezeket a szegedi felújításokat sem sikerült megakadályozniuk, ellopniuk, vagy tönkretenniük.