Célba ért a gyermekklinikának szánt adomány első része

Hat nap alatt közel 2,3 millió forint pénzbeli felajánlás gyűlt össze a szegedi gyermekklinika covid osztálya részére. Az akciót elindító Jakab Gusztáv ennek első részét adta ma át a gyermekklinikának Újszegeden.
Bod Péter

2021. november 29. 14:39

Célba ért a gyermekklinikának szánt
adomány első része

Magát az akciót kezdeményező Jakab Gusztávot lepte meg a legjobban, mennyire gyorsan mozdult meg a helyi közösség, amikor Facebook-posztjában azt kérte: pénzfelajánlásokkal segítsék, hogy különböző berendezéseket és használati tárgyakat vehessenek a szegedi gyermekklinika covid-osztályának.

 

 

Az összegyűlt 2,3 millió forint első részéből, megközelítőleg 1 millió forintól álló adományukat hétfőn kora délután adták át Bereczki Csabának, a gyermekklinika igazgatójának Újszegeden.

Íróasztalt, hozzátartozó széket, laptopot, nyomtatót, hűtőket, mikrohullámú sütőket, vérnyomás- és lázmérőket, oxigénmérőket és csecsemőmérlegeket adtak át hétfőn Mint a gyerekklinika előtt megtartott rögtönzött sajtótájékoztatón Jakab Gusztáv elmondta, ezer forinttól egymillió forintig szóródtak az adományok.

 

 

A járványügyi szabályok miatt nem lehet belépni a gyermekklinika újszegedi épületébe – mondta el az adományokat a klinika bejáratánál átvevő Bereczki Csaba, aki utalt rá: fertőzött gyerekeket ápolnak az épületben. Ezért rendezték az átadó ünnepséget a klinika előtt.

 

A gyermekklinika igazgatója megköszönte az adományokat, és úgy fogalmazott, hogy az adventi időszakban az általa vezetett intézmény mindig kedvezményezettje az ilyen felajánlásoknak. Ezért az ápolt gyerekek nevében is köszönetet mondott az ajándékokért.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind