Budapesttől Szegedig vezettek a kábítószeres szálak

A budapesti felderítőket Szegedig vezették a nyomok a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható páros után; a nyomozók a két férfi elfogásával 50 kilogramm kábítószert vontak ki a forgalomból.
Vass Imre

2023. január 27. 10:20

Budapesttől Szegedig vezettek a kábítószeres szálak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói január 23-án egy II. kerületi garázsban tartottak kutatást, mivel az információk szerint, hogy az akkor még ismeretlen férfiak drogbizniszükhöz kábítószerek tárolásra használják a bérelt garázst. A nyomozók a kutatás során az ingatlanban 104 darab kábítószergyanús csomagot találtak. A 48 kilogramm zöld növényi törmelékről az elsődleges szakvélemény megállapította, hogy az marihuána, melynek feketepiaci értéke megközelíti a 170 millió forintot. 

 

A nyomozók pár óra alatt azonosították a garázst kibérlő 28 éves Sz. Mihályt, majd a szélesített nyomozás során azonosították társát is, a szintén 28 éves N. Dávidot. A két férfi összehangolt elfogására a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA munkatársaival együttműködve végül nemsokkal éjfél előtt Szegeden került sor. A rendőrök N. Dávidot lakásán, míg Sz. Mihályt egy közösségi autómegosztó rendszer kisbuszában fogták el, ami épp akkor érkezett meg a városba. A férfi a gyanú szerint Angliából tért haza szegedi lakhelyére.

 

A rendőrök a dílerek szegedi lakásaiban kutatást tartottak, mely során Sz. Mihály otthonában 7 gramm kábítószergyanús fehér port, 45 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, mobiltelefont és SIM kártyát foglaltak le. Társa lakásán három, egyenkét fél kilogrammnyi kábítószergyanús növényi származékot tartalmazó csomagot, digitális mérleget, iratokat és SIM kártyát és mobiltelefont foglaltak le.

 

A nyomozók Sz. Mihályt és N. Dávidot kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd - őrizetbe vételük mellett - letartóztatásukat indítványozására. Egy nappal később, január 24-én késő délután a fővárosi rendőrök szintén a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kollégáinak segítségével Szegeden elfogtak egy harmadik férfit is, akitől pénzt és műszaki cikkeket foglaltak le. A 28 éves M. K.-t szintén gyanúsítottként hallgatták ki, majd őt is őrizetbe vették.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói az eljárás során összesen 50 kilogramm kábítószert foglaltak le, melyeknek becsült feketepiaci értéke több mint 175 millió forint.

 

Az eljárás adatai szerint az őrizetbe vett dílerek a most lefoglalt kábítószeren túl is üzleteltek a droggal: összesen 76 kilogramm (több mint 250 millió forint feketepiaci értékű) marihuána beszerzésével hozhatók összefüggésbe.