Budapesten már próbálják a Szegedi Szabadtéri Játékok idei záróprodukcióját, a Chicago musicalt

Olvasópróbát tartottak Budapesten a Szegedi Szabadtéri Játékok Chicago-bemutatójának alkotói és szereplői. A Dóm tér évadzáró nagyprodukciója másfél hónap múlva, augusztus 12-én debütál, mintegy húsz színművész, valamint népes tánckar, zenekar és statisztéria közreműködésével.
Rafai Gábor

2022. június 29. 20:10

Budapesten már próbálják a Szegedi Szabadtéri Játékok idei záróprodukcióját,
a Chicago musicalt

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója köszöntötte a társulat tagjait. Béres Attila rendező elárulta, kopár, mégis a maga módján szórakoztató közegnek látja a Chicago világát, amelyet látványos formában, egy sajátos és fergeteges humorú előadásban kíván a közönség elé tárni, mégpedig napjaink szófordulataihoz igazított, frissített szövegkönyv alapján.

 

A főigazgató és a rendező mellett helyet foglaltak a produkció látványvilágáért és hangzásáért felelő alkotók is: Kálmán Eszter díszlet- és Papp Janó jelmeztervező, Barta Dóra koreográfus, Rákai András korrepetitor, zenei főtanácsadó és Silló István, az előadás karmestere. 

 

A készülő musical főszerepeiben Ónodi Esztert és Czakó Juliannát, Nagy Ervint, Mészáros Mátét, Janza Katát és Lakatos Márkot láthatják a Szabadtéri nézői. 

 

A további szerepekben is kiváló színművészek lépnek a Dóm téri nagyszínpadra, köztük olyanok, akik számára Szeged igazán otthonos helyszín. 

 

 

Mary Sunshine újságíróként a Szegedi Operatagozat magánénekese, Kónya Krisztina nyújt majd izgalmas alakítást, és a Szegedi Nemzeti Színház prózai művészei közül is számos ismerős arccal találkozhatnak a Tisza-parti város színházának látogatói. 

 

A bombasztikus dzsessz-musicalben színpadra lép többek között Jakab Tamás, Krausz Gergő, Kárász Zénó, Rétfalvi Tamás és Szívós László, az igazságügy képviseletében, a világhírű Cella-tangó gyilkos hölgyeinek sorában pedig ott találjuk Csorba Katát és Sziládi Hajnát is. 

 

A mintegy húsz fős szereplőgárdához az ország különböző pontjairól érkezett, legkiválóbb zene- és táncművészek és számos statiszta is csatlakozik majd a színpadon. 

 

A próbafolyamat egy hangulatos olvasópróbával vette kezdetét a Duna-parton, a résztvevők egyelőre fővárosi, majd pedig szegedi helyszíneken készülnek a grandiózus előadásra. 

 

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse vérpezsdítő musicaljét augusztus 12-én és azt követően még öt este láthatják az érdeklődők, a Szegedi Szabadtéri Játékok történetében először.

Címlapon

mutasd mind