Brutális pénzeket költ a közmédia a bemondók és a vendégek szépítésére

Összesen nettó 450 millió forintot fizet az MTVA a képernyőre kerülő munkatársaknak és a vendégeknek nyújtott fodrász, sminkes és stylist szolgáltatásokért.
Vass Imre

2023. március 25. 09:23

Brutális pénzeket költ a közmédia a bemondók és a vendégek szépítésére

A műsorvezetők és vendégeik frizurájának és sminkjének elkészítése, illetve öltözékeik kitalálása, igazítása naponta 1,2 millió forintba kerül – írja a Magyar Hang.

 

A feladat elvégzésére az MTVA egy éves keretszerződést kötött a Make-Up Team Kft.-vel. Pedig a közmédiának van vezető stylist tanácsadója, stylistjai, öltöztetői, sminkesei, fodrászai. 

Make-Up Team Kft. 2016 óta nyeri el a közbeszerzéseket erre a munkára, az első évben még 178 millió forintért. Azóta ez az összeg több mint két és félszeresére emelkedett.

 

A 450 millió forintért a cégnek 140 képernyős munkatárs megjelenését kell biztosítani, ebből átlagosan naponta 40-en kerülnek képernyőre, viszont napi 30-40 vendéggel is számolni kell. A munkát egy több mint 30 fős szépészeti stáb végzi majd.

 

A Magyar Hang azt írja, hogy a cégadatok szerint a Kft-nek hivatalosan csak öt állandó alkalmazottja van, éves nettó árbevételük azonban ennek ellenére is nettó 200-210 millió forint.

 

Címlapon

mutasd mind