Brusztoltak, de csak két kapufára futotta: Uruguay–Dél-Korea 0–0

Megvan a katari labdarúgó világbajnokság negyedik 0–0-ás döntetlenje is. És ha minden igaz, a játékosok egyszer sem találták el a kaput, ilyen soha nem történt még egy világbajnoki meccsen sem, mióta vannak erre vonatkozó adatok. 1986-ban egy Dánia–Skócia meccsen egy kapura lövés volt, eddig ez volt a negatív rekord.
Cservenák Zoltán

2022. november 24. 16:12

Brusztoltak, de csak két kapufára futotta: Uruguay–Dél-Korea 0–0

Világbajnokság, Katar, H csoport, 1. forduló

Uruguay–Dél-Korea 0–0

Al-Rajjan, Education City Stadion, 41 663 néző. Vezette: Turpin (francia)

Uruguay: Rochet – M. Cáceres, Godín, Giménez, Olivera (Vina, 79.) – Valverde, Vecino (De la Cruz, 79.), Bentancur – Pellistri (Varela, 88.), L. Suárez (Cavani, 64.), Núnez. Szövetségi kapitány: Diego Alonso

Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Na Szang Ho (Li Kang In, 74.), Li Dzse Szun (Szon Dzsun Ho, 74.), Szon Hung Min – Hvang I Dzso (Cso Ku Szung, 74.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

 

Dél-Korea kezdte aktívabban a mérkőzést, a Tottenham sztárjának, Szonnak volt egy jó beadása és egy veszélyes szöglete az első tíz percben. Sőt, a 13. percben az uruguayi tizenhatos sarkánál véleményesen szerelték a koreai szélsőt, de a játékvezető nem fújt. A 20. percig kellett várni Uruguay válaszára. Ekkor Giménez ívelt előre, Valverde átvette a labdát, és a tizenegyes pont, valamint a tizenhatos vonala között félúton kapura lőtt. A labda a bal felső mellett zúgott el.

 

A Manchester United játékosa, Pellistri a jobb szélről ívelte be a labdát, Núneznek épp csak hosszú volt, ha eléri, vezethetett volna Uruguay.

 

Ezután inkább Dél-Korea birtokolta a labdát, igaz átütő siker nélkül. A félidő előtt a dél-amerikaiaknak sikerült elmenniük egy kontrával, de Suárez elől menteni tudtak az ázsiaiak.

 

A 44. percben jött az addigi legnagyobb helyzet: egy szögletet követően Godín fejelt, hat méterről, de nem a kapuba, hanem a kapufára.

 

Hatalmas iram volt az első félidőben, úgy indult a második is. Leginkább Szon próbálkozott, de vagy szerelték vagy felrúgták.

 

A 70. percben a Suárez helyére beállt Cavani fordulásból lőtt a tizenhatoson belül, de a védők blokkolták.

 

A 78. percben Dél-Korea is megszerezhette volna a vezetést, Szung lőtt távolról szépen, de a labda elsuhant a bal alsó sarok mellett.

 

A 89. percben megrúgta második kapufáját is Uruguay: Valverde döngette a lécet. Gól azonban nem jött össze, és kapura lövés sem volt, a kapufa ugyanis nem számít annak.

 

A H csoport másik mérkőzésén:

A H csoport állása:

 

  1. Portugália 3 pont
  2. Dél-Korea 1 pont
  3. Uruguay 1 pont
  4. Ghána 0 pont

Címlapon

mutasd mind