Brüsszel megint az „országra tör”: az EU 250 millió euróval járul hozzá a magyar egészségügyi dolgozók támogatásához és a vakcinák beszerzéséhez

Egy ilyen segítséget vajon hogy lehet lefordítani fideszmagyarra?
Garai Szakács László

2021. november 26. 17:45

Brüsszel megint az „országra tör”:
az EU 250 millió euróval járul hozzá a magyar egészségügyi
dolgozók támogatásához és a vakcinák beszerzéséhez

Az Európai Bizottság 250 millió eurós támogatást nyújt Magyarországnak az uniós gyógyszerfelügyeleti ügynökség által engedélyezett, 13 millió adag koronavírus elleni vakcina beszerzéséhez, és a járvány idején túlórában dolgozó mintegy hétezer orvos és ápoló pénzügyi kompenzációjához.

 

A bizottság a finanszírozást a REACT-EU intézkedéscsomag keretében folyósítja, amelynek forrásaiból a járvány miatti lezárások által legsúlyosabban érintett ágazatokat és dolgozókat támogatják.

 

A testület pénteken arról is döntött, hogy 404 millió euró támogatást nyújt a spanyolországi munkáltatóknak, a munkahelyteremtés és a munkahelyek fenntartása érdekében. Ezzel az összeggel önálló vállalkozókat támogatnak, továbbá forrásokat biztosítanak egészségügyi dolgozók toborzására. Támogatják továbbá a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő rétegek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját és a fiatalok szakképzését.

 

(MTI)

 

Képünkön Barkóczi Katalin reumatológus főorvos beolt egy nőt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyírbátori szakrendelőjében kialakított oltóponton november 26-án (fotó: MTI/Balázs Attila)

Tovább olvasom