Brado Professzor is virággal köszöntötte a hölgyeket

Az idén 65. születésnapját ünneplő szegedi Florin Zrt. Brado és BradoLife termékei piacvezetők a fertőtlenítőszerek között. Ezeket most egy kabalafigura segítségével is népszerűsíti a cég, Brado Professzor a múlt hétvégén a Pick Szeged meccsén járt, március 8-án pedig a szegedi hölgyeket köszöntötte virággal. SZPONZORÁLT TARTALOM.
Vass Imre

2022. március 10. 09:19

Brado Professzor is virággal köszöntötte a hölgyeket

A Florin Zrt. elődjét hat szegedi család alapította 1957-ben, az a cég elsősorban szappanfőzésre jött létre. Ez a családi vállalkozás később Univerzál Szövetkezetté alakult, majd 1992-ben lett belőle Florin Zrt. A teljesen magyar tulajdonban lévő szegedi cég a fertőtlenítő- és tisztítószerek, valamint kozmetikai termékek egyik meghatározó gyártója a hazai piacon. A Florin Zrt. idén ünnepli 65. születésnapját.

 

A szappantól hosszú út vezetett el a mostani kínálatig, a 65 év alatt rengeteget fejlődött a cég. Napjainkban közel 500 háztartási, vegyi, kozmetikai és testápolási terméket gyártanak Szegeden. 

 

Többfajta sampont, tusfürdőt, dezodort, tisztítószert, mosószert állítanak elő, az elmúlt időszakban pedig a legnagyobb hangsúlyt a fertőtlenítő szerek, a Brado és a BradoLife kapták. Ezeket csaknem negyven éve gyártja a Florin Zrt. Szegeden – tette hozzá a cégvezető, aki azt is kihangsúlyozta, az egészségügyet a professzionális Brado készítményekkel, a lakosságot pedig BradoLife márkanéven ugyanezeknek a termékeknek a kiskereskedelmi változataival látják el – mondta Barta Attila cégvezető. Kiemelte, a járvány idején, egy év alatt 4 millió liter fertőtlenítőszer készült a Florin Zrt. szegedi gyárában, és 17 millió termék került a kórházakba, közintézményekbe, iskolákba, valamint a boltokba.

 

Brado Professzor a Pick Szeged meccsen

 

A Florin Zrt. folyamatosan fejleszti a termékkínálatát. Emellett kiemelt szerepet fordítottak a versenyképesség megőrzésére, ezért bővítették és korszerűsítették a gyártókapacitást. Az elmúlt két évben több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztést valósítottak meg a szegedi telephelyen. Ennek keretében a gyártási terület teljesen megújult, a meglévő épületeket felújították és vadonatúj épületeket is építettek. Így összességében ma már majdnem 7000 négyzetméteren gyártanak termékeket, és az épületek mellett a technológia, a géppark is teljesen megújult, és 6 új gyártósort állítottak üzembe. A két évvel ezelőttihez képest nagyságrendileg tízszer több terméket tudnak gyártani – mondta Barta Attila. 

 

Mivel kevés hasonlóan korszerű gyár működik Magyarországon, ezért bekapcsolódtak az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Modern Mintaüzemek programba. Így be tudják mutatni más cégeknek a fejlesztéseket, szakmai konzultációkat és fórumokat szerveznek.

 

A BradoLife kabalafigurájával először a Pick Szeged-Ferencváros kézilabdamérkőzésen találkozhattak a szegediek a Pick Arénában, ahol Brado Professzor végezte el a kezdődobást. Március 8-án, a nőnapon pedig a város utcáin lehetett összefutni a Professzorral, mivel csatlakozott a férfiak népes táborához, és virággal kedveskedett a hölgyeknek.

 

Mindenki mosolyogva fogadta a virágot

 

Mindenki mosolyogva fogadta a virágot. Voltak olyanok, akik nem igazán tudták hová tenni a figurát, azonban a Brado és a BradoLife termékeket ismerték. Olyan hölgy is akadt, aki azonnal elmondta a Professzornak, hogy ők is ez a fertőtlenítőt használják otthon, sőt hozzátette, az orvos férje a rendelőjében is ilyet tart.

 

Sokan kihasználták az alkalmat és szelfiztek is egyet a figurával, miután átvették a virágot, amelyek gyorsan el is fogytak.