Botka László: Szegeden minél nagyobb a baj, annál nagyobb az összefogás, és ez mutatja a város erejét

A járványhelyzet miatt a virtuális térbe költözött a hagyományos Adventi gyertyagyújtás, amelyet így idén az interneten követhetnek figyelemmel. Az első gyertyát most is Botka László polgármester gyújtotta meg.
Vass Imre

2021. november 28. 16:39

Botka László: Szegeden minél nagyobb
a baj, annál nagyobb az összefogás, és ez mutatja a város erejét

A polgármester ünnepi beszédében köszönetet mondott a szegedieknek, hogy „ezekben a rendkívüli időkben sem feledkeztek meg városunk legfontosabb értékeiről. Az elmúlt, majdnem két évben is, példás összefogás jellemezte közösségünket, pedig akadt gondunk bőségesen.”

 

Botka László kiemelte, a mostani időszakban sem feledkezett meg a város az elesettekről és a rászorulóról. Hangsúlyozta, a központi megszorítások ellenére Szegeden egyetlen fillérrel sem csökkent a szociális kiadásokra fordított összeg. Az önkormányzat többféle módon segít: több mint 460 rászoruló szegedi háztartás kapott tűzifát, több ezer élelmiszercsomag találta gazdára, a rászoruló családoknak pedig karácsonyi ajándékcsomagot állít össze a város. Emellett nyolcszáznál is több szegedi gyermek kap meleg ételt a karácsonyi szünetben. Az önkormányzat mellett a szegedi civilszervezetek is számos akcióval gondoskodnak arról, hogy mindenkinek jusson ajándék a karácsonyi időszakban. Ez az összefogás is mutatja a város erejét – tette hozzá a polgármester.

 

„Ma lobban fel a remény lángja. Remélem, minden szegedi egészségben, biztonságban és örömmel tud készülődni az ünnepekre. Vigyázzunk magunkra, és egymásra az ünnepek alatt is! Kívánok mindenkinek boldog adventet és boldog ünnepi készülődést!”

 

– zárta ünnepi beszédét Botka László.