Botka László: Öröm, hogy újra együtt lehetünk – családi nap volt az Északi városrészben

Bod Péter

2022. március 19. 16:21

Botka László: Öröm, hogy újra
együtt lehetünk – családi nap volt az Északi városrészben

– Hiányoztak a városi és a városrészi rendezvények az elmúlt két évben – utalt a polgármester a mögöttünk álló világjárványos évekre, hozzátéve: mindannyian kiéheztünk az együttlétre, az olyan jellegűekre, amilyen a szombat délelőtti családi nap az Északi városrészben. Biztató hírekkel is szolgált Botka László, aki elmondta: a tervek szerint idén már valamennyi szegedi rendezvényt megtartják. Így elkezdődött a kéthetes Borfesztivál szervezése, hasonlóan a Hídi Vásárhoz és a Szeged nap ünnepségekhez.

 

– Minden visszatér a normális kerékvágásba Szegeden is – erősítette meg a fentiek kapcsán, ami annak is köszönhető, hogy a szegediek nagy fegyelmezettséggel betartották a járványszabályokat, így sikerül legyőzni a világjárványt. Beszéde végén kitért arra, hogy közel két hét múlva tartják a parlamenti választásokat, és ennek kapcsán a szegediek figyelmébe ajánlotta a családi napon jelenlévő, immár második ciklusának végén járó Szabó Sándor országgyűlési képviselőt.

 

– A bizalmat azért is megérdemli Szabó Sándor – emelte ki Botka László, mert nagyon tisztességesen tette és teszi a dolgát az Országgyűlésben, ahol valóban a szegediek érdekeit képviseli.

 

 

– Szeged összetartó, szolidáris közösség, ezt példázza az Északi városrészben szombaton délelőtt rendezett családi nap, amelyre nagyon sokan látogattak ki, noha a napsütés ellenére tavaszi meleg még nem volt – mondta el a Szeged.hu-nak Szabó Sándor, aki országgyűlési képviselőjelöltként az esemény védnöke volt. A választókkal beszélgetve legtöbben arról kérdezik, sikerül-e két hét múlva győznie az ellenzéknek. Sokan hozzák szóba vele beszélgetve a nyugdíjak kérdését. Arról is érdeklődnek, hogy kormányváltás után elképzelhető-e az alapvető élelmiszerek áfájának öt százalékra mérséklése.

 

– Tavaszváró és tavaszköszöntő a mai rendezvényünk, amelyen a jó időjárásnak köszönhetően minden tervezett programunkat megtartjuk – hallhattuk Tóth Károlytól, a városrész önkormányzati képviselőjétől, a családi nap szervezőjétől.

 

Koncert, városnéző kisvasút, ugrálóvár, arcfestés és ügyességi játékok sokasága várta a kilátogatókat, közte nagyszámban a kisgyerekes családokat. Szebb, tisztább, élhetőbb városért és városrészrészért dolgozik saját bevallása szerint Tóth Károly, aki ezzel összefüggésben jelezte: folytatódik az egynyári virágok osztása.

 

Ezt legközelebb március 28-án szervezik meg az Északi városrészben. A toronyházakat övező előkertek azt jelzik, hogy az itt lakók nagyon is vevők erre az akcióra.