Botka László: mindent bepótolunk! – Megnyílt a Borfesztivál

Három év szünet után Botka László beszédével ismét megnyílt a Szegedi Borfesztivál, amelyen este hat órakor már rengetegen gyülekeztek. A város tíz napos nagy ünnepe vette kezdetét.
Vass Imre

2022. május 13. 18:40

Botka László: mindent bepótolunk! –
Megnyílt a Borfesztivál

Utoljára 2019-ben rendezhették meg Magyarország egyik legnagyobb borfesztiválját, a szegedit, mert az elmúlt két évben a koronavírusjárvány miatt erre nem volt lehetőség.

 

Ezért mondta megnyitó beszédének legelején Botka László, hogy nagyon jó újra látni a megtelt Széchenyi teret. Hozzátette: az elmúlt éveket is pótolhatjuk az idei ünnepen.

 

Szeged ilyenkor májusban a legszebb, és ekkor ünnepli a város a szabadságát – folytatta a városvezető utalva arra, hogy valamivel több mint háromszáz éve lett szabad királyi város Szeged.

 

A megnyitóbeszédben elhangzott, idén százötven borász és százötven koncert várja a Szegedi Borfesztiválra kilátogatókat, amit a hagyományoknak megfelelően tűzijátékkal zárnak. 

 

 

„Fogadjuk barátsággal a hozzánk ellátogató több tízezer vendéget”

 

– zárta köszöntőjét Botka László.

 

A borászok nevében Borbély Tamás Badacsonyból érkezett borász, a 2020-as év legjobb bortermelője köszöntötte a téren összegyűlt több ezer ember. Úgy fogalmazott: mindig ünnep a Szegedi Borfesztivál, a pandémia miatt kihagyott két év miatt különösen.

 

Az idén 26. Szegedi Borfesztivált első alkalommal 1995-ben rendezték meg, és a két pandémiás évet leszámítva minden évben megtartották. Az idén különösen nagy készülődés tapasztalható a látogatók körébe, a szervezők bíznak a kitartó jó időben, és abban, hogy látogatói csúcs születik ebben az évben. Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője korábban a Szeged Televíziónak és a Szeged.hu-nak azt mondta, 350 ezer embert várnak.