Botka László: Klebelsberg, Szent-Györgyi most együtt azt követelnék: „Free SZTE!”

Navracsics Tibor a héten bejelentette, a kormány kész kivenni a politikusokat az egyetemek kuratóriumaiból. Ezzel kapcsolatban posztolta gondolatai Botka László polgármester a Facebook oldalán.
Vass Imre

2023. január 28. 21:34

Botka László: Klebelsberg, Szent-Györgyi most együtt azt
követelnék: „Free SZTE!”

Klebelsberg Kunó, Szeged országgyűlési képviselője, kultuszminiszter, akinek köszönhetjük, hogy Szeged egyetemi város, és Szent-Györgyi Albert, az egyetlen magyar, aki az itthon elért eredményéért kapott Nobel-díjat, a Szegedi Egyetem egykori rektora egy dolgot üzennének ma a Fidesznek: 

 

„Adjátok vissza az egyetem, tudomány szabadságát és autonómiáját! Mert csak a szabadság teremthet valódi értéket. Azonnal szüntessék meg a 100 éves Szegedi Tudományegyetemen is a teljesen értelmetlen „alapítványi” fenntartást! Az SZTE nem néhány élethossziglan kinevezett fideszes kurátor tulajdona. Hanem sok ezer egyetemi tanár, kutató, egyetemi polgár, tudása és munkája adja az erejét. Ők akkor tudnak hivatásuknak megfelelően teljesíteni, ha szabadságuk van és korlátlanul részesei az európai tudományos együttműködéséknek.”

Klebelsberg, Szent-Györgyi most együtt azt követelnék: „Free SZTE!” 

 

Csatlakozzunk hozzájuk! FREE SZTE! Szabad Szeged! Köszönöm erőt adó támogatásukat!