Botka László indította a kampányt: „Szeged összetartó és szolidáris, ezért nem tudott a Fidesz bennünket soha elfoglalni – és most sem fog!”

Szombattól gyűjthetik az ajánlásokat azok, akik képviselőjelöltként szeretnének elindulni az idei parlamenti választáson. Szabó Sándor és Mihálik Edvin már délre összegyűjtötte az 500 szignót.
Rafai Gábor

2022. február 12. 13:11

Botka László indította
a kampányt: „Szeged összetartó és szolidáris, ezért nem tudott a Fidesz bennünket
soha elfoglalni – és most sem fog!”

Két hét alatt legalább ötszáz ajánlást kell összegyűjteni a képviselőjelölteknek az induláshoz. Reggeltől Szeged több pontján várták a támogató aláírásokat Mihálik Edvinnek és Szabó Sándornak, az ellenzéki összefogás két jelöltjének, akiknek már késő délelőttig több mint 500-an írtak alá. Botka László családjával együtt jött el az ellenzéki pártok Kárász utcai sátrához, hogy aláírásával támogassa Szabó Sándort és Mihálik Edvint.

 

– Szeged mindig kiállt az értékeiért, mert egy összetartó, demokratikus és szolidáris város, ezért nem tudott a Fidesz bennünket soha elfoglalni – és most sem fog! – mondta a polgármester.

 

 

Botka László ezután az ellenzéki összefogás két közös jelöltjét ajánlotta a szegediek figyelmébe. Szabó Sándort, aki eddig már két alkalommal is elnyerte az itt élők bizalmát, és nyolc éve sokat küzdött Szeged érdekeiért az Országgyűlésben. A másik választókörzetben – ahová Szeged és 12 homokhátsági település tartozik – egy fiatal képviselő, Mihálik Edvin indul az ellenzék színeiben. A polgármester szerint Odessza városrész önkormányzati képviselője sokat tett az elmúlt években a városért a közgyűlésben. Megválasztása óta az egyik legfontosabb területet, a Zöld város programot felügyeli tanácsnokként és sok nagyszerű kezdeményezés fűződik a nevéhez.

 

– Lázár János a szomszédban két napja azt mondta, ha az ellenzék nyer, akkor csak Szeged győz! Sose hittem volna, hogy egyszer azt kell mondanom, de Lázár Jánosnak igaza van! Mutassuk meg neki! – mondta végül Botka László.

 

 

Szabó Sándor az aláírásra várakozó nyolcvan-száz ember előtt jelentette be, mindkettőjüknek máris megvan az induláshoz szükséges ötszáz aláírás.

 

– A munkát folytatjuk, a következő két hétben a város számos pontján várjuk a támogató aláírásokat, mert szeretnénk minél több választóval személyesen is találkozni, hogy meghallgathassuk a javaslataikat, véleményüket, mert közösen szeretnénk kialakítani azokat a terveket, amelyek Szeged fejlődését szolgálják.

 

Sokan összejöttek aláírni, Szabó Sándor és Mihálik Edvin már délre összegyűjtötte a szükséges 500 szignót, de folytatják (fotók: Iványi Aurél)

 

Mihálik Edvin arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban rengeteg választóval találkozott, és szinte kivétel nélkül mindenki három nagyon fontos probléma minél gyorsabb megoldását várja az új kormánytól.

 

– A legfőbb probléma, amit mindenki megemlített, a megélhetés nehézsége. Brutális drágulás volt az elmúlt időben. Az infláció több mint 7 százalékos, de az élelmiszerárak még ennél is jóval nagyobb mértékben drágultak. Valódi megoldás kell, mert a hatósági áras csirkefarhát nem az.

 

Nagyos sokan panaszkodtak az egészségügy rossz helyzetére is, mert a kormány intézkedései ellenére sem csökkentek a várólisták, de az oktatás problémáit is számtalan sokan felhozták. Nagyon lelkesek az emberek, azt érzik, hogy az összefogásnak végre lesz esélye, hogy változást hozzon az életükben.

 

Egész délelőtt folyamatosan sorba álltak az aláírásra várok a Kárász utcán. Jöttek fiatalok és idősek, nők és férfiak, diákok és tanárok – mindenki a változást sürgette. Találkoztunk olyannal is, aki elmondta, több mint tíz évig a Fidesz aktivistája volt, de most már nála is betelt a pohár, eljött ide aláírni.

 

 

Mecséry Mihály Felsővárosról buszozott be a belvárosba, hogy aláírásával támogassa az ellenzéki összefogás jelöltjét:

– Legyen végre elég ebből a tizenkét évi hazudozásból és tolvajlásból! Ne tüntessék el az európai unió pénzét, mert az nem az övék. Elképesztő, már a Balaton vizét is megvették, pedig az mindannyiunké. Ez nem mehet így tovább!

Aki szeretné, de ma valamiért nem tudta aláírásával támogatni a jelölteket, nincs elkésve. A következő két hétben azt a város számtalan pontján és sok helyszínen megteheti.

 

Legközelebb február 13-án, vasárnap 9 és 11 között ezeken a helyszíneken várják az ajánlásokat a demokratikus ellenzék jelöltjei:

 

  • Kodály téri SPAR ABC előtt
  • Tarján, Víztorony tér
  • Csillag téri SPAR ABC előtt
  • Mars téri piac főbejárata előtt
  • Szilléri sugárúti SPAR ABC előtt
  • Makkosházi volt COOP ABC előtt
  • Széchényi tér – Kárász utca sarok 10-től 18 óráig