Botka László: Ha a kormány érdemi támogatást ad a Tiszavirág Sportuszoda energiaszámláira, akkor nyitva tudjuk tartani januártól

Januárban is nyitva maradhat a Tiszavirág Sportuszoda Szegeden, amennyiben a kormány betartja az ígéretét, és meghosszabbítja az uszodákat érintő támogatást – mondta Botka László a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában szerdán.
Nagy Laura

2022. december 14. 22:00

Botka László: Ha a kormány érdemi támogatást ad a Tiszavirág Sportuszoda energiaszámláira, akkor nyitva tudjuk tartani januártól

A kormánytól idén 70 millió forint támogatást kapott Szeged a Tiszavirág Sportuszoda nyitva tartására december 18-áig. Most úgy tűnik, a kormány újabb támogatást adhat az üzemeltetésre az elszálló gáz- és villamosenergia-árak miatt. Legalábbis az uszoda rezsiköltségeiről érdeklődött a kormány a szegedi önkormányzatnál. Ígéret van, ugyanakkor döntés és konkrét támogatási nyilatkozat még nincs. Szeged polgármestere úgy fogalmazott, szívesen fogadják a támogatást, amennyiben ez valódi, érdemi segítség lesz; az  uszoda rezsije ugyanis havi 100 millió forint körül mozog.  

 

„Az persze egy rezsimről, egy rendszerről sokat elárul, hogy a tömegközlekedés, a közvilágítás, a bölcsődék, az óvodák, a szociális intézmények fenntartásának a támogatása az eddig konkrétan fel sem merült. A sport és ezen belül is az uszodák támogatása merült fel. Mi így is nyitottak vagyunk, aláírtuk a szerződést, vállaltuk a kötelezettségeket, ha ezt január elsejétől is akarják adni, akkor erre is nyitottak vagyunk”

 

– mondta a Szeged Televízióban Botka László, majd hozzátette: 

 

nyugodtabb lenne, ha ennél jóval több szegedit érintő tömegközlekedés, közvilágítás, bölcsőde, óvodák fenntartásának a jövőbeli kérdéseiről tárgyalhatnának a kormányzattal.