Botka László a ligeti majálison: Minden szegedi várta, hogy újra együtt ünnepelhessünk!

A világjárvány miatt 2019-ben tarthattak utoljára majálist Szegeden. Idén mintha az emberek a korábbi kimaradásokat is pótolni szerették volna. A ragyogóan szép időben rengetegen látogattak ki a város központi rendezvényére az újszegedi Erzsébet Ligetbe.
Bod Péter

2022. május 01. 15:08

Botka László a ligeti majálison:
Minden szegedi várta, hogy újra együtt ünnepelhessünk!

Akárkit szólítottunk meg a ligetben, szinte mindenki egybehangzóan úgy válaszolt: az emberek láthatóan kiéhezettek az olyan szabadtéri programokra, amilyen a majális. Az újszegedi liget látványa nem cáfolt rá ezekre a megállapításokra, mert valóban rengetegen jöttek a majálisra, elsősorban a gyerekes családok.

 

– Öröm van bennem, és úgy látom ez minden szegedire jellemző – mondta Botka László polgármester a Szeged Televíziónak és a Szeged.hu-nak a liget majálisi forgatagában. Azt is mondta, Szeged összetartó közössége két éve várt arra, hogy a hagyományoknak megfelelően az újszegedi Ligetben és mellette a Zápor-tónál ünnepelhessen május első napján.

 

 

Botka László ehhez hozzátette, hogy a szabadtéri rendezvények korlátozások nélkül folytatódnak az előttünk álló hetekben. Szeged Napjával kezdetét veszi a kéthetes ünnepségsorozat, így újra megrendezik a Széchenyi téren a Borfesztivált, újra lesz Hídi vásár, Dóm téri koncertek és tűzijáték. Botka László bízik abban, hogy nagy látogatottságúak lesznek ezek az események, amelyre több tízezer belföldi turista is ellátogat.

 

– Újból szeretném megköszönni minden szegedinek a felelősségteljes magatartását, amit a járvány ideje alatt tanúsított – tekintett vissza az időben Botka László, aki szerint lehetünk bármilyen idősek, olyasmit nem élhettünk át, amit a Covid miatti korlátozások jelentettek. – A szegediek egyszerre vigyáztak magukra és másokra, fegyelmezettek voltak, aki mindannyian arra vártak, hogy véget érjen a járvány.

 

A polgármester a közelgő közgyűlés kapcsán arról beszélt, hogy azon módosítani fogják a város szociális rendeletét. Ez azt jelenti, hogy a 36 ezer nyugdíjas és a 10 ezer általános iskolás mellett további négyezer-ötszáz rokkantsági járadékban részesülő is 10 ezer forintos támogatást kap a várostól.

 

 

– A kormányzati megszorítások ellenére is az a cél, hogy Szeged továbbra is szilárd, szolidáris közösséget alkosson – hangsúlyozta Botka László.

 

Az ünnepi forgatagban mindenki megtalálhatta, mi érdekli őt a legjobban. Legyen szó a kirakodó vásárról, az ételek és italok sokaságáról és változatosságáról és a gyerekeknek szánt játéklehetőségekről.