Botka László a Dóm téren: Óriási öröm, hogy két év után újra együtt ünnepelhetünk!

– Sokfélék vagyunk, de a legfontosabb emberi értékeink azonosak – hangsúlyozta Botka László az első adventi gyertya meggyújtása előtt, amelyre megtelt a Dóm tér, hogy a polgármester mellett Kiss-Rigó László megyéspüspököt is meghallgassák a szegediek.
Bod Péter

2022. november 27. 18:27

Botka László a Dóm téren: Óriási
öröm, hogy két év után újra együtt ünnepelhetünk!

– Jó estét, Szeged! Óriási öröm, hogy két covidos év után újra együtt ünnepelhetünk – kezdte az első adventi gyertya meggyújtása előtti beszédét Botka László polgármester. Személyes és családi ünnep a karácsony – fogalmazott, amihez hozzátette: sokszínű a város, de a legfontosabb értékekben egyek vagyunk, amelyek közül a legfontosabb a szeretet.

 

Az első adventi gyertyafénye a remény lángja – folytatta beszédét, és ennek jegyében is osztott hatszázötven helybeli családnak tűzifát az önkormányzat, és hamarosan kétezer-egyszáz szegedi család fog a várostól karácsonyi ajándékot kapni. Örömét fejezte ki, hogy a helyben tevékenykedő civil szervezetek karácsonyi akciókat szerveznek Szeged szerte.

 

– A remény lángja világítsa be Szegedet, hazánkat és fénye jusson el a határon túlra is, ahol most háború dúl. Békés és sokkal boldogabb új esztendőt kívánok – mondta Botka László.

 

– Az advent a várakozás ideje – kezdte beszédét Kiss-Rigó László megyéspüspök, és úgy folytatta, hogy annak a születésnapjára készülünk, aki megszületett – utalt Jézusra. Rövid beszédét azzal folytatta és zárta le, hogy nekünk embereknek az a feladatunk, hogy egymást segítsük, és szebbé tegyük egymás életét.

 

 

Az esemény ünnepi fényét emelte a Szegedi Nemzeti Színház Adventi Kórusának fellépése.

 

Az első adventi gyertya Dóm téri meggyújtása előtt egy órával már nagyon sokan várakoztak a fogadalmi templom előtt, ahová folyamatosan érkeztek az emberek. Legtöbben a Dugonics tér felől az Eötvös és az Apáthy utcán keresztül.

 

A téli hidegben verhetetlenül népszerű volt a kilátogató körében a forralt bor, amelyeket a legkülönbözőbb ízesítéssel árultak. A gyerekek szinte kivétel nélkül kipróbálták a szalmalabirintust, és igen hosszú sor kígyózott és az óriáskerék pénztáránál is.

 

Szeged november vége és december 24-e között elképzelhetetlen karácsonyi vásár nélkül – futott keresztül rajtam a gondolat, elvegyülve a Dóm téri sokaságban és forgatagban, és a világjárvány múltával nehéz is lenne enélkül elképzelni a várost.

 

A Dóm tér és az Apáthy utca sarkán az önkormányzat szocialista képviselői bejglikóstolóval és forró teával várták a hozzájuk betérőket.

 

 

Most valami nagyon szép, szívet melengető kezdődött a Dóm téren.

Címlapon

mutasd mind