Börtönt kapott a férfi, aki eltitkolta felesége elől a lottónyereménye egy részét

Közel egymilliárd forintot nyert egy házaspár a lottón. Azonban viszonyuk megromlott és a férfi pedig 250 millió forinttal megrövidítette a feleségét. Két év börtönt kapott ezért.
Vass Imre

2022. június 14. 12:16

Börtönt kapott a férfi, aki eltitkolta felesége elől a
lottónyereménye egy részét

Két év börtönbüntetést, két év közügyektől eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki másodfokon a Szegedi Törvényszék arra a férfira, aki eltitkolta a lottónyereménye egy részét a felesége elől.

 

A másodfokú ítélet szerint a szegedi házaspár évekkel korábban majdnem egymilliárd forintot nyert az ötöslottón. A nyereményből közösen ingatlanokat és gépkocsikat vásároltak, ám utóbb a kapcsolatuk megromlott, és a feleség a közös vagyon megosztását kezdeményezte.

 

Ekkor a vagyont addig kezelő férj a meglévő készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a vagyonközösség megszüntetésének eredményeként a feleség a közös vagyonból a rá eső résznél mintegy 250 millió forinttal alacsonyabb összeget kapott.

 

A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

 

A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.