Borkai lemondása jó hír, de megint nem a várost, hanem a Fideszt szolgálja a győri ellenzék szerint

Követelik a polgármestertől, hogy hagyjon fel a színjátékkal és legyen tisztességes. Az új választásig egy pártsemleges embert akarnak a város élére.

2019. november 06. 16:03

Borkai lemondása jó hír, de megint nem a várost, hanem a Fideszt szolgálja a győri ellenzék szerint

Borkai Zsolt lemondása jó a városnak, azonban akkor lett volna tisztességes, ha még a választások előtt, de legalább a választást követően azonnal visszalép – mondta egy szerdai győri sajtótájékoztatón az ellenzéki összefogás képviseletében Glázer Tímea, a DK városi szervezetének elnöke, korábbi polgármesterjelölt. A politikus arra reagált, hogy Borkai Zsolt nyílt levélben jelentette be, lemond polgármesteri tisztségéről péntek 16 órai határidővel.

Glázer szerint, amit Borkai Zsolt most csinál, az trükk: azért az alakuló közgyűlés után mond le, hogy a fideszes alpolgármestereket meg tudják választani.

„Borkai ezzel megint bebizonyította, hogy nem a várost, hanem a Fideszt szolgálja. Kilépése a pártból is csak színjáték volt, mert most is a Fidesz érdekében cselekedett”

– mondta.

Glázer Tímea elmondta: követelik Borkai Zsolttól, hogy „hagyjon fel ezzel a színjátékkal és életében először legyen tisztességes”.

A győri ellenzéki összefogás azt javasolja a helyi Fidesznek, hogy együtt találjanak olyan „köztiszteletben álló külső személyt, aki nem a testület tagja, és az új választás kiírásáig hátralévő átmeneti időszakban külsős alpolgármesterként irányítja Győrt”. Fontos, hogy olyan ember legyen a város élén, aki később nem akar polgármesterként indulni, azonban segíti azt, hogy tiszta viszonyokat teremtsenek – fűzte hozzá.

Ha a Fidesz ezt elutasítja, „azzal nemcsak azt bizonyítják, hogy korruptak és becstelenek, hanem azt is, hogy saját érdeküket és nem az itt lakók érdekeit képviselik”

– mondta Glázer Tímea. Kérdésre válaszolva közölte, hogy lesz javaslatuk az alpolgármesteri tisztségre, de szeretnék, ha a győri Fidesz-frakcióval közösen döntenének.

Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke arról beszélt: „látszik, hogy egy ekkora világraszóló botrányt még egy lepedőakrobata NER-lovag sem tud túlélni”.