Tizedáron jutott hozzá Tiborcz István egykori üzlettársa a Questor cégbirodalom legértékesebb vagyonelemeihez

Paár Attila, a NER jól menő építőipari milliárdosa stadiont, plázát és hotelt vett 8,2 milliárdért, de csak 820 milliót kellett kifizetnie érte.
Kékes Viktória

2023. február 13. 11:43

Tizedáron jutott hozzá Tiborcz István egykori üzlettársa a Questor cégbirodalom legértékesebb vagyonelemeihez

2021 végén, a  Quaestor csődje után, az állami felszámoló két csomagban meghirdette a cégbirodalom legértékesebb vagyonelemeit. A nagyobbik csomag hat ingatlant tartalmazott, közülük három elem volt igazán értékes:

  • a 14 ezer férőhelyes futballstadion (kikiáltási ár 1,3 milliárd),
  • az ETO Park bevásárlóközpont, (kikiáltási ár 4,7 milliárd),
  • és az ETO Hotel (kikiáltási ár 1,7 milliárd).

 

A 24.hu információi szerint Paár Attila, miután papíron 8,2 milliárdos ajánlattal nyert a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. árverésén, ténylegesen csak 820 millió forint körüli összeget fizetett meg az egykori Quaestor-vagyon darabjaiért.

 

A portál birtokába jutott adásvételi szerződés szerint 7,4 milliárdot egy jelzálogkövetelés fejében egész egyszerűen „megfizetettnek” nyilvánítottak. A lap szerint a milliárdos cége még ezt a tíz százalékot is visszakaphatta más forrásból, sőt az ügylet végén a zsebében maradt még egy körülbelül 10-11 milliárd forintos jelzálogkövetelés is, amit a csődbe ment Quaestor-csoport felszámolásában később még érvényesíthet.

 

Paár Attila vette meg Tiborcz István részesedését az Elios Innovatív Zrt.-ben, amelyből a miniszterelnök veje azután szállt ki, hogy bebizonyosodott: szervezett csalási mechanizmust építettek ki annak érdekében, hogy az Elios nyerje el a közvilágítás korszerűsítésére kiírt uniós pályázatokat. Paár építőipari cége, a West Hungária Bau Kft. évek óta folyamatosan nyeri a több milliárd vagy tízmilliárd forintos megbízásokat, például az Állatorvostudományi Egyetem 50 milliárd forintos építési és felújítási munkáit.

 

(Borítókép: Paár Attila, a kivitelező West Hungaria Bau Kft. ügyvezető igazgatója időkapszulát helyez el a győri Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ alapkőletételén 2017. július 13-án. Tőle jobbra Borkai Zsolt egykori polgármester, Földesi Péter rektor, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnöke és Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági tagja, személyügyi igazgató. Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Vélemények

mutasd mind