Bolygó Bogozó: a magyar gyerekirodalom élvonala Szegeden

Egyetemistáknak szóló irodalomterápiás foglalkozásokkal összekötött nyilvános író-olvasó-találkozósorozat kezdődik február 23-án, szerdán a szegedi egyetem bölcsészkarán. Májusig mindenki itt lesz, aki számít a hazai gyerekirodalomban.
Bod Péter

2022. február 18. 20:26

Bolygó Bogozó: a magyar gyerekirodalom élvonala Szegeden

Most talán minden eddiginél fokozottabban érvényes, hogy a szegedi egyetem, és azon belül a bölcsészkar szélesre tárja kapuit, mert a Bolygó Bogozó rendezvénysorozatra mindenkit várnak, aki érdeklődik a gyerekirodalom és az irodalomterápia iránt.  

 

Egyetlen kivételtől eltekintve heti rendszerességgel várják az eseményre a látogatókat, aminek helyszíne a bölcsészkar Informatóriuma lesz szerdánként 16 órától, február 23-ától egészen május 11-éig.

 

A Bolygó Bogozón Kossuth- és József Attila-díjas írók, a kortárs magyar (gyerek)irodalom legjobbjai, biblioterapeuták, gyerekirodalom-kutatók, kritikusok, és nem utolsó sorban a vezető gyerekkönyvkiadók szerkesztői vesznek részt.

 

Az írók közül fellépési sorrendben Kovács András Ferenc, Tolnai Ottó, Marék Veronika, Dániel András, Tóbiás Krisztián, Kiss Ottó, Bán Zsófia, Elekes Dóra, Milbacher Róbert és Kiss Noémi látogat majd a szegedi bölcsészkarra.

 

A kortárs magyar gyerekirodalom neves szerzőire és műveikre fókuszáló programsorozat minden rendezvénye két részből áll. 

 

Az első részben a bölcsészkar informatikus könyvtáros alapképzésének iskolai és gyermekkönyvtáros specializációján tanuló hallgatóknak szerveznek a tanszék oktatói irodalomterápia-foglalkozást képzett biblioterapeuták vezetésével. Az irodalomterápiás foglalkozások kiinduló szövege a foglalkozást követő író-olvasó találkozó vendégének könyve, annak egy részlete. 

 

Az irodalomterápiás foglalkozások zártkörűek, az ezeket követő író-olvasó-találkozókra viszont mindenkit, gyerek és felnőtt olvasókat is várnak a szervezők, akik azt ígérik, hogy a beszélgetéseket rögzítik, és később közösségi oldalaikon azok is megnézhetik, akik személyesen nem tudtak részt venni egy-egy alkalmon.

 

Az eseményről és az egyes alkalmakról még több (bőséges) információ érhető el ide kattintva.

 

A Bolygó Bogozó eseménysorozat szervezője és házigazdája a SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéke, valamint a tanszékhez tartozó Bakonyi Géza Alapítvány.

Vélemények

mutasd mind