Böllérverseny a Dóm téren: kolbász, hurka és töltött káposzta minden mennyiségben

Harmadik napja tart a szegedi Toros Pálinkafesztivál, a szombat a bölléreké. Érdemes megnézni a graffitiverseny alkotásait is!
Vass Imre

2023. március 25. 13:23

Böllérverseny a Dóm téren: kolbász, hurka és töltött káposzta minden mennyiségben

A beígért eső még nem zúdult a nyakunkba, így szombaton délelőtt is zsongott a Dóm tér. Harmadik napja tart a Toros Pálinkafesztivál, az idén újdonság a graffitisek versenye, a műveket már meg is lehet nézni – egy vászon maradt szombat délig üresen. Ezzel újítottak be a szervezők, de a hagyományokhoz ragaszkodóknak szinte korlátlan a kínálat, ahogy az egyik pavilonban hirdeti az egyik vállalkozó: „Kolbászból van a kerítés”.

 

A tér egyik oldalán, szombaton hat pavilonban versenyeztek a böllérek, hozzájuk csatlakozott Botka László is. A Polgármester Konyhája előtt hosszú sor állt, a fesztiválra kilátogató szegediek közül sokan meg akarták kóstolni a már elkészült kolbászt és töltött káposztát.

 

A többi böllér konyhájában kolbász, hurka, és töltött káposzta is készül, délután háromtól lesz az eredményhirdetés, amin kiderül, hogy a Városüzemeltetők, Sonka csapata, a Pick, vagy a Momentorok csapata áll a dobogóra legfelső fokára.

 

Napközben a Fatima Ház Alapítvány kézműves foglalkozást tart gyerekeknek, akikkel már lehet a Húsvétra készülni, valamint a rendőrök is bemutatót tartanak. Délután fél hattól koncertek kezdődnek, a fellépők között van az Alkalmai Járat, és az Üstökös Rock Band is. A részletes programot a fesztivál Facebook-oldalán is megtalálják. A XII. Toros Pálinkafesztivál vasárnap késő délutánig tart, aznap is lesz játszóház a gyerekeknek, koncertek, és töltött káposzta főzőverseny.