Boldogkői Zsolt: Minimum a lakosság nyolcvan százalékának kellene immunológiai védettséggel rendelkeznie ahhoz, hogy a járvány valóban megszűnjön

A molekuláris biológus szerint még mindig nagyon sokan vannak azok, akik nem veszik komolyan a koronavírus-járványt, és olyanok is nagyon sokan vannak, akikhez nem jut el elég információ a pandémiáról.

2021. szeptember 15. 14:26

Boldogkői Zsolt: Minimum a lakosság nyolcvan százalékának kellene immunológiai védettséggel rendelkeznie ahhoz, hogy a járvány valóban megszűnjön

„Van egy igen jelentős réteg, akiket semmifajta ész érvvel, kényszerrel sem lehetne rávenni arra, hogy beoltassák magukat. Emiatt is hangsúlyozom régóta, hogy valahogy fokozatosan bevezessük az oltási kötelezettséget” – mondta Boldogkői Zsolt a Szeged Televízió Téma című műsorában.

A molekuláris biológus hangsúlyozta, megtettük az első lépést már ebben az ügyben, amikor az tanárokat, vagy éppen a diákokat kezdtük oltani, de ez még mindig kevésnek tűnik.

Boldogkői azt is mondta, az oltással kapcsolatosan össze kell fognia a politikai oldalaknak és mindenkit meg kellene győzni az oltás szükségességéről. „Két éve játsszuk a maszkviselést, a szociális távolságtartást, erre nincs már energiánk.” Nem fogunk tudni megszabadulni máshogy a járványtól csak úgy, hogy beoltatjuk magunkat. Megjegyezte a molekuláris biológus azt is, hogy a negyedik hullám elsősorban az oltatlanok járványa lesz.

A Szeged Televízió Téma című műsorában Balogh Judit hírigazgató kérdezte Boldogkői Zsoltot. Nézze meg (újra) a beszélgetést!

Címlapon

mutasd mind