Boldogkői Zsolt a Témában: több száz fenyegetést kapott mert kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást

A szegedi molekuláris biológus régóta oltáspárti, és ezt az elvét a koronavírus sem változtatta meg. Bár egyelőre a kormány nem tenné kötelezővé az oltást, Boldogkőit mégis sokan fenyegetik a kijelentés miatt.

2020. december 12. 19:00

Boldogkői Zsolt a Témában: több száz fenyegetést kapott mert kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást

„48 orat adunk, hogy visszaszivja az oltasra vonatkozo kijelentest!!!” – ilyen és ehhez hasonló fenyegetéseket kap a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára, mert egy kérdésre válaszolva azt mondta: kötelező lenne koronavírus-elleni oltás, ha rajta múlna.

A molekuláris biológus hangsúlyozta: szó sincs arról, hogy harcol a kötelező oltásért, csupán egy kérdésre válaszolt. Ugyanakkor megjegyezte: a nyájimmunitás eléréséhez a népesség 60-70 százalékát be kellene oltani, ha ezt nem tesszük, akkor a vírus tartósan köztünk marad és veszélyezteti az egészségünket, valamint a gazdaságot.

„Nagyon rossz reakciók jönnek a társadalomból. Korábban azért nem volt így. Néhány holdkóros volt, aki nem oltotta be a gyermekét, de most megváltozott a helyzet. Azt gondolom, hogy ennek a fő oka az, hogy vannak fehérköpenyes népámítók, akik ezt terjesztik.”

– beszélt az vírustagadókról és a vírus hatását relativizálókról Boldogkői.

A szegedi molekuláris biológus szerint a lényeg az, hogy sokkal kevesebben oltatnák be magukat, mint amennyi kell a nyájimmunitáshoz. „Azt kellene elérni, hogy ez az attitűd megváltozzon.”

Boldogkői Zsolt szerint elterjedhet egy olyan gyakorlat, hogy bizonyos konkrét esetekben előírhatják majd az oltás meglétét.

Úgy látja, már késő leállítani a népámítókat, őket ezt tavasszal kellett volna leállítani, mert szerinte büntetendő több cselekedetük is.

Érdemes a teljes beszélgetést megnézni a Szeged Televízió Téma című hírháttér műsorában!

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind