Boldizsár Ildikó a segítő mesékről, Zacher Gábor a dizájnerdrogok veszélyeiről beszél majd a Pedagógia esték tavaszi sorozatában

Népszerű és ismert előadók – többek között Nyári Krisztián író, Boldizsár Ildikó meseterapeuta és Szabados Ági televíziós műsorvezető – közreműködésével rendezik meg a Pedagógiai esték tavaszi programsorozatát az IH Rendezvényközpontban. Június közepéig tíz előadásra várják az érdeklődőket.
Rafai Gábor

2023. február 07. 17:12

Boldizsár
Ildikó a segítő mesékről, Zacher Gábor a dizájnerdrogok veszélyeiről beszél
majd a Pedagógia esték tavaszi sorozatában

Berkesné Reigl Imola az eseményről tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, a Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont nyolc éve, 2015 januárja óta szervezi meg közösen a pedagógiára, oktatásra és tanulásra fokuszáló rendezvényeit Pedagógiai esték címmel. A szervezők az előadássorozattal egyszerre szeretnének szórakoztatni és nevelni.

 

A sorozat olyan népszerű és sikeres, hogy nyolc év alatt a 128 előadására összesen 50 ezren váltottak jegyet. Az előadók között is sok a népszerű, visszatérő vendég: többek között ilyen Görög Ibolya protokollszakértő, Nyári Krisztán író vagy Boldizsár Ildikó meseterapeuta – utóbbit kettővel a most induló rendezvénysorozaton is találkozhatnak az érdeklődők.

 

Porkoláb Mihály, a Mentor(h)áló Központ főszervezője a tavaszi rendezvénysorozatról elmondta, június közepéig összesen tíz előadást láthatnak, hallhatnak majd a szegediek – több év után az idén először mindet élő előadás formájában az IH Rendezvényközpont Boncz Géza termében. 

 

A rendezvénysorozatot február 13-án egy visszatérő és népszerű vendég, Nyáry Krisztán nyitja. Az elmúlt években hagyománnyá vált, az író legújabb könyvét az elsők között a Mentor(h)áló vendégeként mutatja be. Így lesz ez most is. Legújabb előadásának címe: Kire tartozik, hogy szerettek ők?

 

Két héttel később, február 28-án először lesz a Pedagógia esték vendége Belső Nóra pszichiáter. Az Életünk hullámvölgyei – okok és megoldások című előadásában többek között beszél majd arról is, mitől függ, hogy egyesek jól, mások igen rosszul viselik a negatív történéseket, miben áll a mentális sérülékenység és hogyan küzdhetünk ellene?

 

(fotók: Iványi Aurél)

 

A tavaszi előadássorozat harmadik előadója Magyarország legnépszerűbb mesekutatója, meseírója és meseterapeutája, Boldizsár Ildikó március 13-án immár sokadszor lesz Metor(h)áló vendége. Most egy vadonatúj előadással érkezik az IH Rendezvényközpont színpadára, és ez alkalommal is mesés utazásra invitálja az este valamennyi résztvevőjét, most a mesékben lévő segítő módszerekről beszél.

 

Márciustól június közepéig a Pedagógiai esték vendége lesz még Pistyúr Veronika, a hazai startup-mozgalom kiemelkedő alakja, aki azokról a cégekről mesél, ahol később a gyerekeink is szívesen dolgoznának. Karsai Krisztina szegedi jogászprofesszor tabudöntögető előadásában a bűnügyi tudományokkal kapcsolatos tévhitekről beszél majd, és eljön Perger István világutazó is, aki eddig nyolcvan országban járt. 

 

Sok képpel és diavetítéssel illusztrált szegedi útibeszámolóját számtalan emberi történettel is színesíti majd. 

 

Májusban itt lesz Deliága Éva pszichológus, aki a gyermeki dac és agresszió okairól mesél majd. Május 23-án visszatér Szegedre Zacher Gábor toxikológus, aki most a dizájnerdrogokról tart előadást.

 

Júniusban a XXI. század oktatásának legizgalmasabb kérdéseit feszegeti majd Gyarmathy Éva klinikai szakpszichológus.

 

A tavaszi programsorozatot május 12-én Szabados Ági televíziós műsorvezető olvasásnépszerűsítő estje zárja. A Szegedről indult népszerű tévés személyiség többek között arról is mesél majd, miért tartja fontosnak, hogy mindig legyen nála egy könyv.

 

Az előadásokra személyesen az IH Rendezvényközpontban vagy online lehet jegyet váltani.