Bohócdoktorok számítógépekkel lepték meg Szegeden a Pszichiátriai Klinikát

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinika hosszabb ideje együttműködik a Mátrix Közhasznú Alapítvány piros orros bohócdoktor támogató programjával. Ennek keretében az alapítvány a kórháztámogatást most a bohócdoktorok 4 laptoppal segítették, hogy a pszichiátriai betegek foglalkoztatása sokszínűbb lehessen.
Vass Imre

2023. március 17. 13:45

Bohócdoktorok számítógépekkel lepték meg Szegeden a
Pszichiátriai Klinikát

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: egyre több segítségkérés érkezik a bohócdoktor programhoz, nem csak gyermekkórházaktól, nem csak bohócdoktor élményekért. Sajnos egyre több program szól a napi betevő vagy a közvetett módon létfenntartás biztosításáról is. Az alapítványhoz érkező segítők, támogatók, felajánlók, önkéntes résztvevők szerencsére hatékonyak, és együtt sikeresek. 

 

A hordozható számítógépek a „Számítógép Álom” segítő program révén jutottak a kórházba. 

 

A most érkezett laptopok a későbbiekben egyéb más adományokkal is kiegészülnek. A pszichiátriai betegeket ellátó új épületbe a szervezet, többek között játékos eszközöket, szobanövényeket, napi dolgokhoz egyéb használati tárgyakat is visz majd a közeljövőben. - fogalmazott a szervezet vezetője.