Bodó Richárd nehéz sorsú agarak és német juhászkutyák örökbefogadásáért kampányol

Vásárlás helyett fogadj örökbe! – ezt kéri a felelős állattartóktól vagy állatot tartani vágyóktól Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged átlövője.

2021. február 06. 18:14

Bodó Richárd nehéz sorsú agarak és német juhászkutyák örökbefogadásáért kampányol

A kutyabarát szegedi jobbkezes bombázó az Agár Fajtamentés civil szervezetet és a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt segíti egy kis videóval, amiben a február 7-i nyílt napot is reklámozza. Ezen a napon bárki megismerkedhet az örökbe fogadható agarakkal és német juhászkutyákkal.

Sőt, az iskolai képzést kapó kutyákat február 14-én is meglátogathatjuk a suliban, és ott van még a február 21-e is, ami egyfajta családi napként igyekszik még inkább összehozni a leendő gazdikat a választott kedvencekkel.

Az örökbefogadó napot, nyílt napot és családi napot a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány és a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány által működtetett Agár Fajtamentés szervezi. Utóbbi a fennállása alatt több száz agarat mentett ki rossz körülmények közül, és juttatott gazdához. Mivel mentendő kutya mindig van és az anyagi lehetőségeik egyre szűkösebbek segítséget kérnek: akár ideiglenes befogadóként is lehet javítani az ebek szocializációján, az anyagi támogatással pedig az ellátásukat tudják biztosítani, amíg végleges gazdit találnak nekik.

Ments meg, kérlek! (fotó: Lőrincz Gyöngy)

És hogy miért jobb az örökbe fogadás a vásárlásnál?

A felelős állattartók és állatvédők nem véletlenül hívják föl folyamatosan erre a figyelmet. A menhelyen lévő kutyák ellátása egyre nehezebb, az alapítványok és civil szervezetek anyagi lehetőségei nagyon szűkösek. A vásárlók ráadásul gyakran olyan szaporítók megélhetését is biztosítják, akik nem a jogszabályoknak megfelelően, és gyakran nem etikusan szaporítják és tartják az állatokat. A szabálytalan és felelőtlen, csak a haszonra hangsúlyt helyező szaporítás egyik nagy hibája a betegségek kialakulása is. Ezek az állatok rendere a menhelyeken kötnek ki, ha egyáltalán eljutnak idáig.