Bocsánatot kért Szabó Bálint a maga módján Czeglédy Csabától

Beszélt Kubatov Gáborról, azóta börtönben ülő, őt megkereső személyekről is.
Garai Szakács László

2022. január 13. 17:52

Bocsánatot
kért Szabó Bálint a maga módján Czeglédy Csabától

A Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook-oldalán kért bocsánatot Czeglédy Csabától Szabó Bálint. Egy hosszú szentimentális felvezetés után tér a lényegre, hogy egy, a Pesti Srácokban megjelent interjú miatt van ez az egész bocsánatkérő videó.

 

És akkor elhangzik Szabó Bálinttól ez:

 

„a pesti srácos interjúval kapcsolatban mind az interjú előtt, mind pedig a megjelenést megelőzően megkeresett két olyan személy Budapestről, akik hál' Istennek ma már a büntetésvégrehajtási intézmények vendégszeretetét élvezik, az egyikőjük még tavaly nyáron, a másik pedig tavaly decemberben került börtönbe, és azóta is ott vannak. Ez a két személy megkeresett, és Kubatov Gáborra, a Fidesz pártigazgatójára hivatkoztak, és azt jelezték, hogy fog készülni velem a Pesti Srácokon egy nagy interjú, és abban lesz egy oda nem egészen illő kérdés, de legyek szíves azt a véleményemet, amit korábban is mondtam már, esetleg, és fenntartom, azt elmondani ott. És miután az interjú elkészült, és megjelent volna, a két ember közül az egyik, egy egyébként jogász végzettségű ember, még egyszer mondom, ma már előzetesben ül, ez az ember újra felhívott, illetve jelentkezett nálam, és Kubatov Gáborra hivatkozva nyomatékosította, hogy annak a kérdésre adott válasznak benne kell maradnia a Pesti Srácok-interjúban.”

 

 

Czeglédy Csaba ennek kapcsán rágalmazás miatt beperelte Szabó Bálintot, az eljárás még mindig tart a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

 

 

Kubatov Gáborról meg a következőket tudjuk:

  • a Ferencvárosi Torna Club első embere,
  • a Fidesz országos pártigazgatója és alelnöke,
  • az elhíresült Fidesz-listának „nevet adó” országgyűlési képviselő.

 

A 2020-as Befolyás-barométer szerint ő Magyarország tizedik legbefolyásosabb személye.

 

A Kubatov-lista egy választó adatbázis, amit a Fidesz hozott létre a 2000-es években. Először 2007-ben lehetett róla hallani a Magyar Rádió Krónika című műsorában: a Fidesz aktivistái listával járnak házról házra, és az aláírásgyűjtés mellett adatbázist is építenek a választókról, különféle rövidítésekkel a választók vélt politikai véleményét is rögzítették.

 

Meg el nem feledem: a föntiek alapján vajon Szabó Bálint fideszes?

Tovább olvasom