Bob Dylan-kiállítás is lesz idén a REÖK-ben

A legendás zenészhez kapcsolódó tárlat a nyáron lesz látható az összművészeti központban.

2019. január 15. 20:28

Bob Dylan-kiállítás is lesz idén a REÖK-ben

Sztárkiállításnak ad otthon júliustól a Reök-palota, amikor Magyarországon elsőként Szegedre érkezik a néhány éve irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Bob Dylan-kiállítás. Ez csak az egyik szenzáció, amit 2019-re tartogat a REÖK. Hamarosan zárul Bäck Manci kiállítása, ami a tavalyi és az idei év elejének egyik különlegessége volt.

A nagyszabású események sorát február végén a Kossuth-díjas Aknay János életműjellegű tárlata nyitja a Reök-palotában. A korszakos jelentőségű művész mintegy kétszáz munkáját mutatják be Szegeden. A világszenzációt nyárra, a Szegedi Szabadtéri Játékok idejére tartogatják.

„Egy sztárkiállítással várjuk őket, Bob Dylannek a tárlata lesz majd a Reök-palotában. Bob Dylan amellett, hogy irodalmi Nobel-díjas most már, egy nagyon izgalmas figura, akinek igazából az alkotó mivolta megtestesíti azt az összművészeti jelleget, ami a REÖK-nek is a sajátja, és egy nagyon fontos vonása. Ugyanis benne egyesül a zene, a képzőművészet és az irodalom” – mondta Szalai Anna, sajtóreferens a Szeged Televíziónak.

A tavalyi év krónikájához és eredményeinek összegzéséhez tartozik Hérics Sándor, Virgilius Moldovan és Náray Tamás tárlata, vagy éppen a Táblaképfestészeti Biennálé, aminek látogatottságára nem lehet panasz. 

„Úgy érezzük, hogy nagyon sikeresen, elvárásainknak megfelelően zárult az év. Pontosabban ezt lehet még jelen időben is mondani, hiszen a zárás még előttünk áll, ugyanis az a kiállítás, amiben most állunk, Balogh Csaba Kompozit 2.0, valamint a fölöttünk lévő Bäck Manci fotográfiai kiállítása még látogatható januárban. Nagyon örülünk, hogy ezeket is sokan megnézik, és érdeklődnek iránta” – mondta Szalai Anna.

A színházi előadások sorozata sem ér véget a Reökben. A stúdiószínpad premierre készül. Közben folytatódik a felolvasószínházi esték sorozata, amelyen – ha képletesen is – olyan művészek kerülnek színpadra, mint Frida Kahlo és Salvador Dali.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!