Blöffölni sem tud már rendesen: esze ágában sincs lemondani Szabó Bálintnak

Arra meg jelzők sincsenek, kommentálhatatlan, minősíthetetlen, hogy negyvenöt perces találkozót kér a polgármestertől a „nagy bejelentése” előtt.
Garai Szakács László

2022. október 10. 18:40

Blöffölni
sem tud már rendesen: esze ágában sincs lemondani Szabó Bálintnak
  • Tartós akadályoztatása okán.
  • Sokkal több és jelentősebb közfeladatok várnak rá, mint a szegedi képviselőség.
  • Van olyan helyzet, amikor átmenetileg el kell engedni dolgokat és le kell mondani dolgokról annak érdekében, hogy elérjünk más dolgokat és megvalósítsunk más feladatokat.

 

Így indokolta Szabó Bálint azt, hogy lemond képviselői mandátumáról és a mandátumát személyesen Botka Lászlónak kívánja átnyújtani.

 

Itt derült ki, hogy az egész

  • kamu,
  • hazugság,
  • blöff.

 

Ha valóban la akarna mondani, akkor azt megtehetné színjáték nélkül is.

  • Feladhatná postán is a lemondását.
  • Otthagyhatná a portán is akár,

de egyiket sem csinálja, mert esze ágában sincs lemondani a mandátumáról.

 

Azt meg még ő sem gondolhatta komolyan, hogy azok után, hogy a fél magyar sajtónak azt sugallta, Botka László akarta elraboltatni, Szeged polgármestere leül vele háromnegyed órára beszélgetni, ahol a múltról és a jövőről tárgyalnának, majd az utolsó percben átadná a mandátumát Botka Lászlónak. Egyébként ebben a makói elrablási ügyben pont a napokban emeltek vádat ellene hatóság félrevezetése miatt.

 

Egyértelmű, hogy Szeged polgármestere sosem fog leülni nemhogy negyvenöt, de öt percre sem tárgyalni Szabó Bálinttal, pont a múlt miatt. Nem lehet olyan szituáció, hogy az Botka Lászlónak megérné. Egy ilyen találkozóval csak Szabó Bálint nyerhetne. Bármilyen feltételt is kér a lemondásáért cserébe, az felér egy zsarolással.

 

Azaz trükközések, blöffölések és cselezések helyett mondjon le, ne feltételeket szabjon ahhoz, hogy már majdnem mindjárt lemond, csak még teljesüljön ez, meg ez, meg ez, meg ez.

 

És a végén még csináljon a polgármester tizenöt fekvőtámaszt is, nem? Lassan már csak egy ilyen komoly kérés hiányzik Szeged fideszes provokátorától.

 

Akiből lassan bohóc lesz.

 

Teljesen világos, hogy az a feladata, hogy lejárassa Szegedet, az önkormányzatot, de egyre színvonaltalanabbul, egyre mélyebbre süllyedve próbál eleget tenni ennek a feladatnak.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind