Blikk: Megölné Magda Marinkót a csantavéri gyilkos, Csillagbörtön: Nem történt támadás

Dér Csaba, a csantevéri gyilkos, aki három ember megöléséért életfogytiglani börtönt kapott azt állítja, hogy Magda Marinko 1993-ban meggyilkolta testvérét, ezért 29 éve bosszúra szomjazik.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 01. 09:18

Blikk: Megölné Magda Marinkót a csantavéri gyilkos, Csillagbörtön: Nem történt támadás

A Blikk szerint Dér a Csillagbörtönben hétfőn egy evéshez kapott kést dobott Marinko felé. A lap Dér Csaba ügyvédjét, Gulyás Krisztiánt idézi:

 

„Csaba elmondása szerint a nagy hőségben engedélyezték a büntetés-végrehajtási intézetben, hogy a zárka ajtaján lévő nyílás, az úgynevezett tátika nyitva legyen, hogy így is több levegő juthasson be. Ezt kihasználva, a védencem egy, vélhetően az étkezéshez rendszeresített kést és egy másik tárgyat is Marinkó felé vágott, akit az őrök éppen a folyosón kísértek sétálóra”.

 

Az ügyvéd szerint a csantavéri gyilkos eközben azt kiabálta, hogy Marinko megfizet a testvére megöléséért. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint

 

„a Szegedi Fegyház és Börtönben senki sem sérült meg. A »tátikán« keresztül csak apróbb tárgyak lökhetőek ki, s ha valaki így cselekszik, fegyelmi eljárás indul ellene. A bv egyébként ezt nem nevezi támadásnak”.