Blikk: engedély nélkül figyelte meg a rendőrség Hadházy Ákost

A bulvárlap értesülései szerint bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években.
Kékes Viktória

2022. május 11. 11:11

Blikk: engedély nélkül figyelte meg a rendőrség Hadházy Ákost

A Blikk információi szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, és mindezt fotókkal, valamint videókkal dokumentálták. Ezeket az anyagokat pedig egy Viber-csoportba továbbították. Hogy a Felderítő Főosztály vezetője kinek a kérésére vagy inkább utasítására rendelte el az engedély nélküli nyomon követéseket, a lap információi szerint a beadványban nem szerepel.

 

A megfigyeltek között van állítólag Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is.

 

A kormányzati korrupciós ügyeket rendre felderítő független képviselő a Blikknek azt nyilatkozta:

 

„Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést. Egyébként én magam is kaptam erről információt, s emiatt a BRFK-hoz fordultam. Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam”.

 

A Blikk is megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, arra voltak kíváncsiak, miért volt szükség a megfigyelésekre. Választ ők sem kaptak, azt kérték tőlük, hogy kérdéseikkel forduljanak a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Kovács Katalin szóvivő ezek után azt közölte, hogy a bejelentést az ügyészség egy másik, folyamatban lévő ügy kapcsán már vizsgálja.