BKV-s szakemberek próbálják megmenteni a tramtraint, pedig Lázár János nemrég azt követelte, hogy Budapest hagyjon levegőt az országnak

Karácsony Gergely közölte, a fővárosi közlekedési cég segíti ki a Lázár János felügyelete alatt álló fejlesztést. A főpolgármester azt írta: azon dolgoznak, hogy „a tram-train szerelvények képesek legyenek gyorsabban futni és Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe”.
Cservenák Zoltán

2022. február 12. 14:38

BKV-s szakemberek próbálják megmenteni a tramtraint, pedig Lázár János nemrég azt követelte, hogy Budapest hagyjon levegőt az országnak

„»Budapest hagyjon levegőt az országnak« – ezzel fenyegetőzött Lázár János a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő tram-train elindításának napján” 

 

– emlékeztetett Karácsony Gergely a Facebookon. A bejegyzés apropójául az szolgált, hogy  

 

már a Budapesti Közlekedési Központ szakemberei is a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő, 80 milliárd forintba kerülő vasútvillamos problémáinak megoldásán dolgoznak.

 

Karácsony szerint Lázár a levegőelszívásos kijelentésénél „hazugabb mondatot nem is mondhatott volna, hiszen ő is tudja, hogy a magyar nemzeti össztermék közel 40 százalékát megtermelő főváros vezetése az itt befolyt adók csak néhány százalékát használhatja fel Budapest érdekében”.

 

A főpolgármester úgy látja, 

 

„az élet frappáns választ adott Lázár ostobaságára, jelenleg ugyanis a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) kiváló szakmai csapata dolgozik azon, hogy a tram-train szerelvények képesek legyenek gyorsabban futni és Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe”.