Béres András a Témában: Unortodox megoldás lett volna, ha együtt szerepel a szavazólapon Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter

Tandemben indulni olyan, mintha focimeccs közben arról döntenének, hogy kézzel is lehet gólt szerezni. A tervre már kedden délelőtt így reagált Magyar György, délután pedig az előválasztási bizottság is elutasította a közös indulást. A bizottság soros elnöke, Béres András volt Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatójának a vendége a Témában.

2021. október 06. 14:12

Béres András a Témában: Unortodox megoldás lett volna, ha együtt szerepel a szavazólapon Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter

Valóban arról van szó, hogy politikai döntés született akkor, amikor ügy döntött az országos Előválasztási Bizottság, hogy nem indulhat együtt Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter?

Béres András, a Párbeszéd delegáltja ennek kapcsán azt mondta első fokon az OEVB dönt, ha megfellebbezik a döntést, akkor a pártelnökök döntenek.

– Ha igazságosak vagyunk, akkor el kell mondanunk, azért elég unortodox megoldás lett volna, ha közösen indulnak – mondta Béres András, arra is emlékeztetett, jó előre elhatározták és elfogadták azt, mi és hogyan lehet a szavazólapon. – Egy hirtelen ötlettől vezérelve erre akkor lett volna lehetőség, ha mind a hat pártelnök egyhangúlag támogatja. Ez nem volt meg.

Nézze meg (újra) a beszélgetést!