Belvárosi szépségszalon – a szellemnek: megnyílt Szabados Ági első vidéki könyvesboltja

Szegeden a Libertine a Kölcsey utcában várja mától az olvasókat. Nyitáskor nagyon sok érdeklődő, rajongó volt.
Belvárosi szépségszalon – a
szellemnek: megnyílt Szabados Ági első vidéki könyvesboltja

– Akkor most megnyitottunk! Úristen, milyen sokan vagytok! Nem számítottam erre! – mondta mosolyogva Szabados Ági, aki alig győzte ölelni, köszönteni az ismerőseit. És rajtuk kívül is volt jó pár rajongó a Kölcsey utcában. Az RTL híradósa Budapest után Szegeden is könyvesboltot nyitott, és mivel ez a második bolt, ez azt is jelenti, az első vidéki Libertine Szegeden nyílt meg.

 

– Nagyon sokáig kerestem a helyet, egy fél évig tartott, mire megtaláltam a megfelelőt. Fel kellett újítani, kicseréltünk a padlótól kezdve mindent, majd nézd meg, ha beférsz...

 

– Esetleg záróra előtt visszajövök. Ez az érdeklődés egyébként Szabados Áginak szól, a Libertine-nek vagy az olvasásnak?

 

– A közösségről szól ez a bolt. Anélkül is működni fog, hogy itt lennék mindennap. Mi egy másfajta olvasói, vásárlói kiszolgálást próbálunk létrehozni. De nyilván nekem is szól ez az érdeklődés.

 

 

Szabados Ági azt is mondta, hogy volt olyan Budapesten, hogy úgy ment be valaki, hogy a magánéleti problémáját akarta „kiolvasni magából”, és ehhez kért segítséget. A híradós azt is elmondta hetente egyszer biztos szeretne itt lenni Szegeden.

 

– Budapesten is működik nélkülem a bolt, persze, örülnek, ha ott vagyok, de minden kollégám képes engem helyettesíteni, azaz, ha itt vagyok, az csak egy plusz élmény. A Libretine-ről, a hangulatról szól ez a könyvesbolt, az olvasásról – mondta Szabados Ági.

 

Ha a Reök palota környékén járnak, nézzék meg a boltot! A szépségszalonba kell bemenni, majd gyorsan jobbra.