Titanic-felújítással és az első hétvégén változatlan jegyárakkal nyit újra a Belvárosi Mozi

Minden idők egyik legsikeresebb mozijával, az idén huszonöt éves Titanic című katasztrófafilmmel nyit újra pénteken a Belvárosi Mozi. A Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült produkció digitálisan felújítva, 3D-ben lesz látható a Balázs Béla teremben. Jövő héten indulnak a filmklubok is, és márciusban idén is megrendezik az Oscar-éjszakát.
Rafai Gábor

2023. február 27. 15:06


        Titanic-felújítással és az első hétvégén változatlan jegyárakkal nyit újra a Belvárosi
Mozi

Hatvankét napi kényszerszünet után március 3-án, pénteken újra pereg film Szeged patinás filmszínházában, a Belvárosi Moziban. 

 

– Gyakorlatilag két hónapja, a bezárás óta az újranyitásra készültünk, reméljük, hogy hamar visszatalálnak hozzánk a nézők – mondta Szabó Éva mozivezető, aki elárulta, azzal is kedveskedni szeretnének a nézőiknek, hogy az első hétvégén változatlan árakon válthatnak jegyet a filmekre. 

 

– Sajnos, a költségek növekedés minket sem kímél, ezért kénytelenek voltunk szerényen emelni az árainkon. Hétfőtől már az új árakon lehet majd jegyet váltani.

 

Pénteken déli háromnegyed 1-kor nyit a pénztár, az első film amire jegyet lehet váltani, a Szétszakítva című magyar történelmi dráma délután 3 órakor kezdődik.

 

 

A nyitás napján a legnagyobb érdeklődésre minden bizonnyal a Titanic digitálisan felújított változata számíthat. 

 

 

A tizenegy Oscar-díjas, 1997-bemutatott romantikus drámát James Cameron rendezte az elsüllyedő Titanicról. Ez a film tartja a legtöbb Oscar-díjat nyerő film rekordját megosztva a Ben Hurral és A Gyűrűk Ura: A király visszatérrel.

 

Március 12-én vasárnap már tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Oscar Napot, ahol késő délelőttől másnap hajnalig az aranyszoborra jelölt filmeket közül vetítenek le tizenötöt. Éjféltől pedig élőben közvetítik a 95. Oscar-díjátadó gálát, a Los Angeles-i ceremónia házigazdája idén Jimmy Kimmel lesz.

 

Szabó Éva elmondta, miközben a mozi be volt zárva, gőzerővel zajlott a hetedik Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál szervezése, aminek már a konkrét időpontját is kitűzték: idén október 24–28. között rendezik meg az operatőrök nemzetközi seregszemléjét a Belvárosi Moziban.

 

Március 18-ától pedig folytatódnak az operaközvetítések is. Elsőként a londoni Királyi Operaházból Gioachino Rossini: A sevillai borbély című vígoperáját közvetítik felvételről.