Békés megyéből, korábbi MSZP–DK-s próbálkozót indít Dorozsmán a Fidesz

Ruzsa Roland a fideszes jelöltség két fontos szempontjának megfelel: nem áll szóba a sajtóval, sok száz milliós árbevételű cége van, ami után Békés megyében fizet adót. Ezen túl csinált néhány érdekes dolgot is.
Garai Szakács László

2022. június 18. 14:39

Békés megyéből, korábbi MSZP–DK-s
próbálkozót indít Dorozsmán a Fidesz

Zöldségezik, dinnyézik, gumósokat is termel: Méhkeréken, Magyarország legnagyobb román többségű településén, Kiskundorozsmától 136 kilométerre. Ruzsa Roland a Fidesz jelöltje a dorozsmai időközi választáson, de közben klasszikus mezőgazdasági vállalkozóként keresi kenyerét egy megyével arrébb, Békésben. 600 millió forintos éves árbevételt hoz az a két cég, ami a nevén van. Eközben váltig állítja, Dorozsma neki a világ közepe, hosszú évek óta, több, mint tíz éve ott él, de erről különböző dorozsmai Facebook-csoportokban mást is lehet olvasni.

 

Ruzsa Gyulán a Nicolae Bălcescu Román Gimnáziumba járt, lemezlovas lett, sőt nem egyszerűen pörgette a lemezeket DJ Tomuca néven már tizenöt évesen, hanem magát az éjszakai életet is pörgette Méhkeréken, ahol nem akármilyen volt a diszkókultúra: volt DJ a Jolly Jokerben, majd a Tropicana Discóban, a Mistral Club jelentette a csúcsot, két éven át – 2004 és 2006 között üzemelt a hely.

 

Az egész család politizált, egyedül ő vállalt pártszimpátiát. Majd jött a megkomolyodás, pontosabban az első találkozás a politikával: 2010-ben az első fideszes kétharmad után elindult Méhkeréken az önkormányzati választásokon. A jelöltek közül egyedül ő vállalta baloldaliságát: az MSZP–DK jelöltjeként indult, sikertelenül. A rokonsága aktívan politizált előtte és utána is, rendszeresen indultak az önkormányzati választásokon a Méhkeréki Románok Egyesületének jelöltjeiként.

 

Még 2014-ben is Méhkerék az édes otthon, pedig állítása szerint több, mint tíz éve dorozsmai őslakos

 

Most meg úgy döntött Ruzsa Roland, két ciklussal később és 136 kilométerrel arrébb, hogy megméreti magát az időközi önkormányzati választáson Kiskundorozsmán. Kampányának szlogenje: Folytassuk együtt!

 

Miközben még semmit nem kezdett el.

Címlapon

mutasd mind