Bekerült a Tessék engem elrabolni! a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába

A Szeged Televízió és a Pinceszínház közös játékfilmje is látható Balatonszemesen az augusztus 18-21. között megrendezett filmfesztiválon.
Garai Szakács László

2022. június 29. 14:14

Bekerült a Tessék engem elrabolni! a
XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába

A 147 nevezett filmből 104 alkotás jutott be az előzsűrizés során a versenybe. Versfilmek, dokumentumfilmek, kísérleti és játékfilmek kerültek a programba.

 

A Tessék engem elrabolni! című ifjúsági darabból adaptált családi filmet 2021 májusában forgatták Szeged ikonikus helyszínein, Janik László forgatókönyve alapján. A hivatásos színészek mellett tizenkilenc gyerekszereplő is szerepelt a filmben.

 

– Ez volt az első ilyen nagyszabású produkció a 2003-ban újjáalakult Szeged Televízió életében, korábban csak Juhász Gyuláról és Janikovszky Éváról forgattunk olyan dokumentumfilmet, amiben voltak dramatikus részek is – mondta akkor a rendező, Klucsik Edit.

 

A Bujtor István Filmfesztivál augusztus 18-ától 21-éig tart, Balatonszemesen. A versenyfilmek vetítése mellett koncertek, színház, Ötvös Csöpi Emlékkiállítás, Bujtorfilmek mozija, veterán autófelvonulás, Csöpi ételkóstoló, családi és gyermekprogramok és retro utcabál is várja majd a közönséget.

 

Minden versenyprogramba került alkotót a hivatalos versenyprogramba jutást igazoló elismerő oklevéllel jutalmaznak, a kiemelt produkciók alkotóit különdíjak vagy a kategóriánkénti fődíj, a Bujtor István-díj várja, és a zsűri a legjobb rendezői, operatőri, forgatókönyvírói munkát és színészi alakítást is díjazhatja.

Vélemények

mutasd mind