Beindult a kampány Csongrád-Csanád megyében: Mihálik Edvin vidéket jár, a Fidesz inkább plakátokon szól a választókhoz

A hivatalos kampányidőszak csak a szavazás előtt ötven nappal, tehát február 12-én kezdődik meg, de egyre inkább érezni, hogy a pártok elkezdték a munkát – különböző módszerekkel.
Garai Szakács László

2022. január 23. 15:01

Beindult a kampány Csongrád-Csanád
megyében: Mihálik Edvin vidéket jár, a Fidesz inkább plakátokon
szól a választókhoz

A Szegedet és a Homokhátság tizenkét települését magába foglaló Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben Mihálik Edvin győzött az ellenzéki előválasztáson, így ő indul áprilisban a Fidesszel szemben. A kormánypártnak a KDNP-s szegedi önkormányzati képviselő, Mihálffy Béla a jelöltje, igaz, ő még mindig nem jelenti ki magáról, hogy az, noha a Facebook-oldalán már ez szerepel, és már túl van az első támogató öttömösi disznóvágáson is, ahol ő is szépen fel volt öltözve és a főnöke is.

 

Szeged zöld tanácsnoka a Facebook-bejegyzései alapján terepmunkával indította el a kampányt. Ezen a hétvégén például népes aktivistacsapattal járta végig Zsombót és Forráskutat.

 

 

Úgy tűnik, a fideszes politikusok másképpen képzelik el a kampányt, ők eddig többnyire zártkörű rendezvényekről és megbeszélésekről jelentkeztek be. Az utcán pedig a kormánypártok nem a jelöltjeiket teszik láthatóvá a töménytelen mennyiségű óriásplakátjaikon: ahogyan azt már megszokhattuk, idén is szó szerint egymást érik azok fideszes hirdetések, amiken a kormányzati „kommunikáció” és a pártkampány néha teljesen megkülönböztethetetlen egymástól.

 

Azt, hogy végül a személyes találkozások, vagy a milliárdos hirdetések bizonyulnak-e hatékonyabb eszköznek a választók meggyőzésére, csak április 3-án tudjuk meg.