Befejeződött a térzene a Móra-parkban

Szombaton zárult a július eleje óta tartó térzenei programsorozat a Móra-parkban. A színvonalas produkciókat rendre hatalmas érdeklődés övezte.
Vass Imre

2022. augusztus 01. 16:04

Befejeződött a térzene a Móra-parkban

Az öt szombaton át zajló sorozaton fellépett a szegedi FricsayFerenc Városi Fúvószenekar, a Mórahalmi Fúvószenekar, Szentes Város Fúvószenekara, a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar pedig kétszer is vendégeskedett - mondta Rácz Attila, a térzenei eseményeket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Emlékezetes zenei produkciókkal kedveskedtek a meghívott fúvószenekarok, a közönség pedig minden alkalommal vastapssal hálálta meg a közel egy órás zenei csemegét. Idén minden alkalommal teljesen megtelt a Móra Ferenc Múzeum előtti tér, a hatalmas érdeklődést látva nem kérdés, hogy a térzenei programsorozat jövőre a város kulturális életének része lesz majd.

 

 

Azonban addig sem maradnak fúvószene nélkül a zenekedvelők, hiszen az Államalapításhoz kapcsolódó három napos programsorozat szombati napján, 14 órától rendezik meg a Széchenyi téren a XIV. Szegedi Fúvószenekari Fesztivál, a FricsayFerenc Városi Fúvószenekar szervezésében. 

 

Ha már Államalapítás Ünnepe: augusztus 19-21. között a Széchenyi térre települnek ki a borászok, sörfőzdék, vendéglátósok és kézművesek. A változatos zenei programok közül kiemelném az este 8 órakor kezdődő nagykoncerteket: pénteken az Apostol, szombaton a Kozmix, vasárnap pedig az Animal Cannibals szórakoztatja majd a közönséget – mondta befejezésül Rácz Attila