Bebiztosított felsőház: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Aqvital FC Csákvár 1–0

Papp góljával győzte le a Csákvárt a püspöki csapat, ami így negyedik a tabellán.
Cservenák Zoltán

2022. november 13. 17:55

Bebiztosított felsőház: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Aqvital FC Csákvár 1–0

Labdarúgó MerkantilBank Liga NB II, 17. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Aqvital FC Csákvár 1–0 (1–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Bertalan Dávid)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Temesvári, Tóth B. – Farkas A., Szakály D. (Szilágyi, 91+1) – Papp Á. (Sipos Sz., 67.), Gajdos, Kundrák (Kővári, 57.) – Bíró B. (Haruna, 67.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics 
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Murka, Alaxai, Vaskó, László N. – Mészáros D. (Fejős, 57.), Körmendi (Janyickij, 81.) – Torvund (Magyar, 81.), Kártik (Gazdag, 57.), Baracskai (Tamás N., 71.) – Hornyák. Vezetőedző: Tóth Balázs  

Gólszerző: Papp Á. (37.)

 

Négy pont. Ennyivel szakadt el az NB II első öt helyezettje a többi csapattól. Ha nem is beszélhetünk szakadékról, arra elegendő, hogy a felsőház határát itt húzzuk meg. A Csákvár 1–0-s legyőzésével a Grosics negyedik a tabellán, a 30 pontos Gyirmót előtt, pontazonossággal, de rosszabb gólkülönbséggel az MTK-nál, ami a harmadik. A Pécs döntetlent játszott, a Diósgyőr győzött, így a miskolciak már 4 ponttal vezetik a bajnokságot.

 

De vissza a Szent Gellért Fórumba. A Csákvárnak nem igazán volt értékelhető megmozdulása a meccs első félórájában, Gajdos a 7. percben a tizenhatoson belül lőhetett, de a csákvári kapus, Zelizi védett. A 30. percben Szilágyi fejelhetett úgy hét méterről, de a lágy labdát nem tudta jól eltalálni, az a kapushoz pattant.

 

A 37. percben viszont jött a szegedi gól: Könczey tanárian indította Papp Áront, aki átvette, megtolta és a kapuba vágta, 1–0.  

 

Ezután inkább távolról veszélyeztettek a csapatok, az ifiválogatott Torvund 25 méterről, Farkas nagyjából 20-ról lőtt fölé kevéssel.

 

A szünet után percekig tapogatóztak a csapatok. Az 53. és a 60. percben Hornyák veszélyeztetett, előbb egy blokkolt lövéssel, majd egy csúsztatással. Ezután a Grosics már inkább csak az eredmény tartására koncentrált, a Csákvár pedig nem tudott veszélyeztetni, így maradt a szegedi győzelem.

 

(Fotó: szeged-grosicsakademia.hu)

Vélemények

mutasd mind