Bartók Csaba szerint egy tapasztalt kormányra van szüksége most az országnak

Szegeden, a Dózsa György Általános Iskolában adta le voksát kora délelőtt Bartók Csaba, aki a Fidesz–KDNP színeiben indul a Csongrád-Csanád megye 1-es számú választókörzetében. Szabó Sándor kihívója, bízik abban, hogy a rossz időjárás sem veszi el az emberek kedvét a szavazástól.
Rafai Gábor

2022. április 03. 11:05

Bartók Csaba
szerint egy tapasztalt kormányra van szüksége most az országnak

– Négy évvel ezelőtt ugyanebben a körzetben fölényesen legyőzte Szabó Sándor. Most mire számít?

 

– Természetesen győzelemre. Az az alap, hogy az embernek magabiztosnak kell lennie és hinnie kell az elvégzett munkában. Én hiszek a kormány elmúlt négyéves munkájában.

 

– Hogyan látja, mi alapján döntenek az emberek?

 

– A jó szavazó az eszében és tapasztalatában bízik. A két oldal jól láthatóan teljesen elvált mára egymástól. Mi békét hirdetünk, haladást és tapasztalt vezetést ígérünk. Ma nagyon nehéz helyzetben van a világ, Európa és Magyarország is. A szomszédban háború dúl, kifelé jövünk egy koronavírus-járványból, ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy egy tapasztalt kormány vezesse az országot.

 

– Mit gondol, az időjárás mennyire befolyásolja a részvételi arányt?

 

– Remélem, aki szavazni akar, az az időjárástól teljesen függetlenül meg is teszi azt. Szomorú lenne, ha az időjárás alapján mérnének végül szerényebb vagy nagyobb részvételt. A szavazás mindenki lehetősége, joga és felelőssége is

 

– Országosan milyen eredményre számít?

 

– Természetesen nagyon örülnék, ha továbbra is kétharmados többséggel tudna kormányozni a Fidesz, de várhatóan kétpólusúvá válik a magyar választás, hasonló helyzet alakul ki mint az Egyesült Államokban, ebben a rendszerben pedig nagyon nehéz lesz elérni a kétharmados többséget.

 

– Ha megnyerné a körzetet, mivel kezdené a képviselői munkáját?

 

– Legelőször fel kell mérni az igényeket, ez a tudomásom szerint nem történt meg az elmúlt időszakban, sem a kistelepüléseken, sem a városokban.

 

– A szegedi harmadik hidat már harmadik választáson ígéri meg minden induló. Hogy látja, elkészül a következő négy évben?

 

– Valóban, sokan és számtalanszor megígérték már a hidat, ha valamikor, akkor most végre változás, előre mozdulás történt ebben az ügyben. A hidat már tervezik, ami hónapokon belül el is készül, ezt követően indulhat a közbeszerzési eljárás, majd megkezdődhet a hídépítés is. Bízom benne, hogy a kampányszlogeneken túl, most végre valami történni is fog a híd ügyében.