Barnák László kihívója operettgálán jelentette be, ő is pályázik a színház vezetésére

A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának, Barnák Lászlónak június végén lejár a mandátuma, ezért az önkormányzat pályázatot írt ki a posztra, amelynek határideje hétfőn járt le. Az már biztos, legalább ketten pályáznak a posztra, a jelenlegi vezető mellett Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művésze is aspirál a főigazgatói megbízatásra.
Rafai Gábor

2023. február 06. 20:18

Barnák László kihívója
operettgálán jelentette be, ő is pályázik a színház vezetésére

Vasárnap este Kivilágos kivirradtig címmel operettgálát rendeztek Szegeden az IH Rendezvényközpontban, amelynek egyik szervezője Peller Károly volt. 

 

Az est végén elhangzott: a Budapesti Operettszínház művésze is megpályázza a szegedi színház főigazgatói helyét. 

 

Peller Károly 43 éves, Nívó-díjjal kitüntetett színész, operetténekes, táncos, komikus. Országos ismertséget a Jóban-rosszban című sorozat egyik főszereplőjeként szerzett, de állandó fellépője a Budapesti Operettszínház köztelevíziók által rögzített gáláinak is.

 

A jelenlegi főigazgató, Barnák László, aki öt éve vezeti sikeresen a mandátuma idején összevont három kulturális intézményt – a Szegedi Nemzeti Színházat, a Szegedi Szabadtéri Játékokat és a Regionális Összművészeti Központot – még tavaly év végén bejelentette, a következő öt évben is folytatni szeretné a munkát.

 

A pályázat szerint az intézmény vezetésére ötéves, határozott munkaidejű szerződést kínál a szegedi önkormányzat, a leendő főigazgatóhoz tartozik a nagyszínház, a Kamaraszínház, az Újszegedi Szabadtéri Színpad, a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében a Dóm téri Szabadtéri Színpad, valamint a REÖK is. 

 

A pályázónak szakmai elképzeléseket, évadtervet, produkciós tervet, gazdasági stratégiát kell vázolnia pályázatában.

 

A pályázókat szakmai bizottság hallgatja majd meg, amelyekről a szakbizottság véleményét mérlegelve a közgyűlés dönt, a győztes pályázóval július 1-től, öt évre szóló szerződést köt a város.