Bár zár alá vette Joób Márton házát a NAV, nem kell elhagynia az otthonát a szegedi képviselő 11 gyerekének

A zárolás nem jelent kilakoltatást, az ingatlant tovább használhatja a család. Van viszont, amit mostantól nem tehetnek meg a házzal.

2020. augusztus 04. 16:20

Bár zár alá vette Joób Márton házát a NAV, nem kell elhagynia az otthonát a szegedi képviselő 11 gyerekének

250 millió forintos áfacsalással gyanúsítják Joób Márton önkormányzati képviselőt, akit július 28-án vett őrizetbe a Nemzeti Adós és Vámhivatal, majd két nappal később letartóztatták. A földhivatali adatok szerint a házat az őrizetbe vétel napján helyezték zár alá, derült ki a Szeged Televízió híradójának riportjából.

A tévé próbálta megkérdezni a családot a legújabb fejleményekről, de nem találtak a családi háznál senkit, és Joób Márton édesapja, a múlt héten nyugdíjazását kérő szegedi lelkész sem akart kamera elé állni, kamerán kívül viszont a Szeged TV-nek azt mondta, türelemre int mindenkit, és ahogy fejlemény lesz az ügyben, tájékoztatni fogják a közvéleményt.

A riportból kiderült az is, mit is jelent pontosan, hogy a család házát zár alá vette a NAV: Molnár Erzsébet, az SZTE ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézetének adjunktusa a tévének elmondta, a zárolás a lakhatást nem érinti, így a tizenegy gyerekes Joób-családnak nem kell elhagyni a házat, ez az intézkedés csak azt teszi például lehetetlenné, hogy eladják vagy elajándékozzák az ingatlant, de jelzálogot sem lehet rá bejegyeztetni.

További részletek az alábbi videóban.

Címlapon

mutasd mind