Bár még nem stadion, focipálya jutott Szijjártó Péter hétvégi háza mellé is

Úgy látszik, a Fideszben valamiféle rangjelzés lehet a hétvégi házak mellett felhúzott focipálya.
Bár még nem stadion, focipálya jutott Szijjártó Péter hétvégi háza mellé is

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert sokan Orbán Viktor lehetséges utódjaként emlegetik már évek óta, főként, mióta a miniszterelnök azt mondta, utódjának 2-3 nyelvet kell beszélnie, köztük egy keletit, bírnia kell a karaktergyilkolászást és tudnia kell ultizni.

És ezek szerint kell, hogy legyen egy focipálya a hétvégi háza tövében.

Azt nem tudjuk, hogy Szijjártó Péter tud-e ultizni, de, ha ha abból indulunk ki, hogy Orbán felcsúti háza mellett is kinőtt a földből egy stadion és még néhány focipálya, ez utóbbit Szijjártó is teljesítette. Ugyanis a külgazdasági és külügyminiszter balatoni nyaralója mellett épült az ország talán legpazarabb panorámájával rendelkező focipályája.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő feltöltött a Facebookra néhány fotót a pályáról, ami bár nem Makovecz-stílusú stadion és fociakadémia sem működik benne tao-milliárdokból, NBI-es csapat sincs ott, több ezer eurót kereső összevásárolgatott külföldiekkel kitömve, azért egy kis rugdosódásra alkalmas.

A láthatóan műfüves kispályáról pazar a kilátás a Balaton-menti hegyekre, a háttérben a Badacsony látható. Szijjártó egyébként Balatonedericsen vette panorámás nyaralót 2009 és 2010 környékén, nyilvánvalóan családi támogatással, mint az alsó hangon 750 négyzetméteres, sokszor csak „behajtóbarokk” stílusúnak mondott házát Dunakeszin.

Tovább olvasom