Bánffi István az alsóvárosi adventen: Szeretet és öröm – ezeket keresi mindenki! Sokkal könnyebben meg is találjuk, ha odafigyelünk!

Egy kis fánk, egy kis zsíros kenyér, egy kis forralt bor, egy kis forró tea: ennyi bőven elég az adventi hangulathoz. Ezüstvasárnap is jól érezték magukat az alsóvárosiak a Mátyás téren a ferenceseknél.
Garai Szakács László

2022. december 11. 17:34

Bánffi István az alsóvárosi
adventen: Szeretet és öröm – ezeket keresi mindenki! Sokkal
könnyebben meg is találjuk, ha odafigyelünk!

Miközben sültek a fánkok a gyerekek ezúttal is rajzolhattak, kézműveskedhettek, most is készült egy újabb karácsonyi dísz otthonra. Hogy ne legyen csend, arról Majercsik Lili és Dumák Patrik gondoskodott: Lili tehetséges énekes, Patrik is príma gitáros, jókat, jól énekeltek, játszottak a közönségüknek. Fél ötkor Bánffi István, a Bánffi Szóda első embere, Szegedért emlékéremmel kitüntetett alsóvárosi lakos mondott köszöntőt.

 

– Amikor az örömre gondolunk, akkor hajlamosak vagyunk nagy, távlati célokat kijelölni: majd akkor leszünk boldogok, ha ez, vagy az teljesül. Majd ha ez a vágyunk valóra vált, akkor sokszor egy szempillantás alatt elfelejtünk örülni. Az adventi időszak arra is felhívja a figyelmet, hogy találjuk meg a hétköznapok örömét is. Ne csak a célunk teljesülése, hanem az odavezető út is az örömről szóljon – mondta Bánffi István, aki arról is beszélt, nagyon örül annak, hogy a ferences templomnál, a Mátyás téren együtt készülődnek az alsóvárosiak karácsonyra.

 

 

– Kívánom, hogy mindenkinek szeretetben teljen az ünnep, hogy találjuk meg a sok nehézség közepette az örömteli pillanatokat, a kedves gesztusokat – mondta Bánffi István, aki ezután Valér testvérrel közösen meggyújtotta Alsóváros adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

Címlapon

mutasd mind