Bale hazament, egy ponttal: Wales–Anglia 0–3

Ennek így kellett lennie. Wales fáradt, öreg és unalmas volt ezen a világbajnokságon, nem fognak hiányozni.
Garai Szakács László

2022. november 29. 22:56

Bale hazament, egy ponttal:
Wales–Anglia 0–3

Wales–Anglia 0–3 (0–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Al Rayyan, Ahmad bin Ali Stadion, 44 ezer 297 néző, katari matematika szerint. B csoport, 3. játéknap. Vezette: Slavko Vinčić, asszisztensek: Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič (szlovének).

Wales: Ward – Davies (Morrell, 57.), Rodon, Mepham, Williams (Roberts, 36.), Ampadu, Allen (Colwill, 81.), James (H. Wilson, 77.), Ramsey, Bale (Johnson – a szünetben), Moore. Szövetségi kapitány: Robert Page.

Anglia: Pickford – Shaw (Trippier, 65.), Maguire, Stones, Walker (Alexander-Arnold, 57.), Rice (Phillips, 57.), Bellingham, Henderson, Rashford (Grealish, 75.), Kane (C. Wilson, 57.), Foden. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Gól: Rashford (50., 68.), Foden (52.).

Sárga lap: James (29.), Ramsey (61.).

 

Ha négy gólt lő Wales, továbbjuthat – innen indultunk.

 

De nagyon hamar kiderült, igazából a kezdő sípszó után, hogy ennek semmi realitása nincs. Az első félidőben még tartották magukat Allenék, de a második félidő elején, a világbajnokságon lassan megszokott, egymás után eső gólok, mondjuk így, elkedvetlenítették Ampaduékat, de nem erről volt szó. Hanem arról, hogy Anglia komolyan állt hozzá a meccshez, és nem engedték, hogy akár csak egy pillanatig is izgulniuk kelljen.

 

Kezdésnek Rashford lőtt egy olyan szabadrúgásgólt, amiről Ronaldo lassan tizenöt éve álmodik, majd Foden érkezett remekül Kane beadására. Rashford második góljánál Ward lábai között ment el a labda úgy, hogy jobb lábon lőtte a walesi kapust.

 

 

A legjobb tizenhat között Szenegállal találkoznak az angolok.

Címlapon

mutasd mind