Bálba vitt nyugdíjasok

Az Ifjúsági Házban ünnepeltek a nyugdíjasok. Volt Palotás, tombola, zene és tánc. A szépkorúakat Szabó Sándor köszöntötte. FRISSÍTVE VIDEÓVAL!

2018. február 24. 09:31

Szeged több mint hatvan nyugdíjas klubjának kétszázharminc bálozója vette birtokba pénteken este az Ifjúsági Házat, hogy bizonyítsa, nemcsak a húszéveseké a világ...

Az idén farsangkor már kilencedik alkalommal vitték táncba, pontosabban bálba a szépkorúkat. Boros Gyula idősügyi referens, az esemény főszervezője azt is elárulta, igazából már most a tizedik, jubileumi bálra gyúrnak. A fotókat elnézve úgy tűnik, kiválóan sikerült az idei főpróba, ahol a Pavane Táncegyüttes palotása nyitotta az eseményt, majd Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a bálozókat:

– Nincs olyan város az országban, ahol ilyen jól szervezett és élénk idősügyi élet zajlana, mint Szegeden – kezdte köszöntőjét a honatya, majd beszélt arról, hogy városunkban hatvanöt idősügyi szervezet több mint tízezer tagot tömörít. Elmondta, Szeged önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az itt élő szépkorúakra, akik egy élet munkája után megérdemlik a nyugodt, gondtalan időskort.

– Harmadik éve, hogy megemelte az idősügyi keret a város. Így már tizenöt millió forintot biztosít az önkormányzat minden évben az itt élő szépkorúak programjainak támogatására. Példamutató, ahogyan az itt élő nyugdíjasok szervezik a közösségi életet, Szeged vezetése büszke ezekre az idős emberekre, és hálával gondol rájuk. Ez az a város, ahol még nyugodt szívvel, békésen lehet ünnepelni, őrizzük is meg ilyennek – mondta Szabó Sándor, aki nem egyedül érkezett a bálba, elkísérte kollégája, Joób Márton, az önkormányzat Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke.

A köszöntőt követően a Fehérvári Trió muzsikája mellett vacsorázhattak meg a vendégek. Megtudtuk, kétféle étek közül választhattak: sertés vagy csirke került köretekkel együtt a tányérokra. Kinek, kinek az ízlése, igénye szerint.

Természetesen, mint minden bálban, itt sem maradhatott el a tombola és a tánc sem, ami az utolsó buszig tartott.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját az eseményről!