Bajban ismerszik meg a felelős politikus – Nemes István olvasói levele

Óriási válságban vannak a családok, a vállalkozások és az önkormányzatok is. Itt az ideje, hogy a képviselőink megmutassák, mi számukra a fontosabb: Szeged, vagy a saját politikai érdekeik!
Szeged.hu

2022. november 06. 17:17

Bajban ismerszik meg a felelős
politikus – Nemes István olvasói levele

Korunk legnagyobb áremelkedésével kell megbirkóznunk, háború dúl a szomszédunkban, a koronavírus még visszajár kísérteni és ráadásul a kormányzati korrupció miatt több ezer milliárdos uniós támogatást bukhatunk el. Megélhetési válság, energiaválság, háború és járvány, itt tartunk most. Állami segítség híján már elkezdtek csődbe menni a vállalkozások, a családok pedig rettegve várják a fűtési szezont. Őket a kormány mind cserben hagyta.

 

A magyar önkormányzatok legyengítve, szinte kisemmizve néznek szembe ezzel a helyzettel – köszönhetően annak, hogy a Fidesz évek óta próbálja elvonásokkal tönkretenni őket, elvenni a szabadságukat és megszerezni maradék vagyonukat. Szegeden ebből eddig viszonylag keveset érzékeltünk, ami az elmúlt évek felelős gazdálkodásának és az előrelátó zöld és fenntartható fejlesztéseknek köszönhető. De sajnos a világon nincs olyan fegyelmezett költségvetési politika, ami tizenötszörös (meg ki tudja még mekkora) áremelkedéseket gond nélkül kezelni tud.

 

Pedig az önkormányzatok létfontosságú szolgáltatásokért felelősek. Most nem azon kell aggódni, hogy mennyit lesz nyitva az uszoda vagy a korcsolyapálya télen, hanem azon, mi lesz a közösségi közlekedéssel, a bölcsődei és óvodai ellátással, a közétkeztetéssel, a közvilágítással! Ezek valóban elengedhetetlenek a város működéséhez, mindent meg kell tenni azért, hogy zavartalanul működjenek. Aki meg akarja védeni a szegedieket ettől a válságtól, legyen kormánypárti vagy ellenzéki, annak most egyetlen feladata, hogy minden erejével segítse ebben az önkormányzatot. És nagyon várom, hogy a magát profi válságkezelőnek tartó kormány egyik politikusa végre kiálljon és megnyugtasson minket, hogy biztosítani fogják a forrásokat az önkormányzatok alapvető feladatainak ellátásához. Miért nem történt ez meg eddig?

 

Nyilván mert a Fidesz meglátta a lehetőséget ebben a válságban is. Végre el lehet taposni az önkormányzatokat (ezt már a kormánypárti városok sem ússzák meg), és az egészet rá lehet kenni a háborúra, meg az gazdasági helyzetre. Bajban ismerszik meg a felelős, de a felelőtlen politikus is. Sajnos nemcsak az országgyűlésben meg a várban, de helyben is mindig akadnak olyanok, akik ilyenkor akarnak nyerészkedni a bajbajutottakon – nem hon-, meg városatyák ők, inkább dögkeselyűk.

 

Pontosan tudják, hogy a települések nem a saját hibájukból kerültek ebbe a nehéz helyzetbe, hanem az aljas és felelőtlen kormánypolitikának köszönhetően. Mégis most látják megfelelőnek a pillanatot, hogy a saját városukat megtámadják és számon kérjenek minden olyan intézkedést, amivel kezelni lehet ezt a rendkívüli helyzetet. Ez nemcsak felelőtlen viselkedés, de a városunk aljas és önző indokból elkövetett elárulása. A szegedi választók pedig erre sosem voltak vevők, aki így politizál az nálunk mindig elbukik.

 

Tudom, hogy vannak itt olyanok, akik évek óta a városunk lejáratásával próbálják építgetni a politikai karrierjüket. Biztos vagyok benne, hogy ők is érzékelik a helyzet súlyosságát, és remélem, maradt bennük annyi tisztesség, vagy legalább felelősségérzet, hogy most Szegedért, ne pedig Szeged ellen dolgozzanak.

 

Nemes István

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind