Bábszínházak kérése: Ne ültessék szét a családokat!

Közös levelet írt a Magyar Bábművészek Szövetsége és tizenhárom hazai bábszínház a kultúráért felelős államtitkárnak, hogy bábszínházak esetében könnyítsenek a nézőtéri távolságtartás szabályain.

2020. november 05. 18:42

Bábszínházak kérése: Ne ültessék szét a családokat!

A csütörtökön postázott levélről és annak tartalmáról Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatója beszélt a közelgő premierjük előtt tartott mai sajtótájékoztatón.

Mint kiderült a Magyar Bábművészek Szövetsége kezdeményezte, hogy keressék meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) kultúráért felelős államtitkárát, Fekete Pétert.

Levelükben leírták, hogy nézőközönségük java része kisgyerek, akik életkoruknál fogva kizárólag szüleikkel képesek ellátogatni a bábszínházba. Erre tekintettel kérték, hogy esetükben tekintsenek el a színházakban kötelező másfél méteres távolságtartás szabályától.

Mint Kiss Ágnes elmondta: Nem igazán életszerű az a szabály, hogy négy-öt éves gyerekeknek úgy kell a nézőtéren ülniük, hogy két szék választja el őket a szüleiktől.

A területért felelős államtitkárt a ma neki küldött levélben arra kérik, hogy a bábszínházakban a családokra ne vonatkozzanak a más színházakra vonatkozó nézőtéri távolságtartási szabályok.

Mint kiderült a bábosok szakmai szövetsége mellett a magyarországi bábszínházak is hiánytalanul felsorakoztak a kezdeményezés mögött. Most az EMMI államtitkárának válaszára várnak.

B. P.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind