Az utolsó utáni pillanatban 18 milliárd 500 millió forintot ad a kormány a kiskutaknak

Garai Szakács László

2022. augusztus 16. 13:14

Az utolsó utáni pillanatban 18
milliárd 500 millió forintot ad a kormány a kiskutaknak

Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, támogatási program lebonyolítója azt közölte, még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz.

 

A kormány az idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, amelynek értelmében literenként 20 forint vissza nem térítendő állami támogatást kapnak – emlékeztetett az államtitkár. Jelezte: a támogatás folytatásáról Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnökét is tájékoztatta.

 

A sajtótájékoztatón jelen volt Egri Gábor, aki a rendezvény végén köszönetet mondott a kormánynak, hogy „meghallották segélykiáltásaikat”. Egyúttal elmondta, hogy az FBSZ délután 15 órára közgyűlést hívott össze, hogy az államtitkárral folytatott megbeszéléseiket megvitassák, és kialakítsák álláspontjukat.

 

A Magyar Távirati Iroda győzelmi jelentése nem tartalmazza és a Nobilis Márton elé rakott papír sem, hogy augusztus 19-20-án emiatt nem nyitott volna ki közel hatszáz kis benzinkút, mert ezt a támogatást jó ideje nem kapják már, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-től.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind